Magyarság és szabadság

Magyarság és szabadság

Sokan szegezik maguknak és másoknak is a kérdést, hogy vajon ki számít magyarnak és ki nem. Én ezt a meglehetősen provokatív kérdést máshonnét közelíteném meg: ki mitől érezheti magát és vallhatja magát magyarnak. A sok lehetséges válasz közül egy következik erre a kérdésre.

Az önismeret kérdésével mindenki sajátos módon foglalkozik. Tegye is! Minden joga megvan hozzá. Aki a Napvallás szempontjából közelíti meg saját magyar mivoltának a kérdését, annak újra és újra érdemes megválaszolnia ezt a kérdést, hiszen mi nem zárjuk le megismerési határainkat egy-két másoktól kölcsönzött gondolattal vagy teóriával, hanem folyamatosan bővítjük ismereteinket és tapasztalatainkat.

 

Ebből a megközelítésből azt mondhatjuk, hogy mi magyarok minden olyan spirituális lehetősséggel rendelkezünk, amelyek révén felfedezhetjük a bennünk rejlő Istent. Igen, én azt állítom, hogy Isten bennünk van. A kérdés az, hogy hagyjuk-e felszínre törni és engedjük-e, hogy átvegye az irányítást az életünk felett. Ezt hívom felső irányításnak. Ez nem azonos a vezetettséggel, mert abban érezni valamilyen parancsuralmi mellékízt. Ez az intuícióhoz és a lelki kommunikációhoz áll a legközelebb.

 

Amikor az isteni Énünk felé fordulunk, akkor Ő mindig megajándékoz bennünket valamivel: hol egy érzéssel, hol egy érzülettel, hol egy élménnyel, hol egy ötlettel, hol szeretettel, hol szabadsággal.

Ez a szavakon túl történik. A magyarságnak arra kell odafigyelnie, hogy rendszeresen foglalkozzon Istennel és Istennek az ember lelkén keresztül küldött üzeneteivel. Mert Ő az, aki egy Önmagából vett darabot emberré tett és elküldött a Földre. Ő, Isten nem más, mint a Lélek, aki a szívünkben honol, de egyelőre még felfedezésre vár. Ez a folyamat volna az önismeret.

 

Hírdetés

Az önismeret azonban nem elméleti dolgot takar a közhiedelemmel ellentétben, hanem minden mozdulatunkban felfedezhető erő és tett. Az ember beszédén, viselkedésén, testbeszédén, döntésein, életvitelén mindig tükröződik, hogy Ő milyen kapcsolatot ápol (ápol-e egyáltalán bármiféle kapcsolatot) az adott pillanatban a Lelkével.

 

Ha ugyanis igen, akkor két dologról egészen biztosan megismerni őt:

szabadnak érzi magát (még a legnagyobb béklyók, a legkilátástalanabbnak tűnő helyzetek közepette is)hajlandó az összefogásra, mert túllát saját önzőségén és határain (Még ha valaki nem is tudja átlépni az összes határát, azért képes lehet még rajtuk továbblátni. A Vénuszra se utaztunk el, mégis látjuk.)

 

Jó hírem is van: nem kell egyedül végigjárnia a magyar embernek a felemelkedés, a szabaddá válás útját. Sok segítséget kaphat ebben. (Innen fogom folytatni.)

 

Ha felkeltette érdeklődésedet ez a fajta szemlélet és hasonló mentalitású emberekkel szeretnél együtt fejlődni lelki és szellemi értelemben, akkor figyelmedbe ajánlom az Önfejlesztő Műhelyünket.

 

Száraz György

Boldog napot!

The post Magyarság és szabadság appeared first on Boldognapot.hu.


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »