Magyarországon elégedettek a járvány kezelésével

Magyarországon elégedettek a járvány kezelésével

A magyarok többsége elégedett a koronavírus elleni oltás gyorsaságával, szervezettségével és az ezzel kapcsolatos tájékoztatással, valamint az újraindítással kapcsolatos intézkedésekkel – derül ki a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) legfrissebb kutatásából.

A KINCS szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint – az április 14-16. között ezer ember telefonos megkérdezésével végzett, reprezentatív felmérés alapján – minden második válaszadó úgy gondolja, hogy javulni fog a vírushelyzet a következő egy hónapban, a nyitási intézkedéseket pedig a járványügyi és gazdasági adatok alapján kell meghozni.

Azt írták:

Csak kevesebb, mint 10 százalék adott hangot teljes elégedetlenségének.

Hírdetés

Arra a kérdésre, hogyan alakul majd a vírushelyzet a következő egy hónapban, minden második válaszadó mondta azt, hogy jobb vagy sokkal jobb lesz a helyzet a jelenleginél, és mindössze 13 százalékuk gondolja úgy, hogy rosszabb lesz a mostaninál.

A KINCS vizsgálta azt is, hogy a magyar lakosság miként vélekedik az újraindítási intézkedésekről.

A jelenlegi járványügyi intézkedéseket a többség támogatja. 79 százalék egyetért az utazásokkal, 70 százalék az üzletek látogatásával kapcsolatban hozott szabályokkal, 66 százalék pedig az esti kijárási tilalom enyhítésével.

Az óvodák, iskolák újraindításával kapcsolatban – a felmérés készítésének időpontjában – megoszlott a válaszadók véleménye, csaknem felük (46 százalékuk) szerint szükségszerű a megnyitásuk. A szülők negyede bizonytalan volt a kérdésben, 43 százalék támogató, 32 százalék pedig elutasító. Legtöbben a nagycsaládosok közül támogatták az óvodák és iskolák újraindítást – írták.

(MTI/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »