Magyarországnak nincs szüksége bevándorlókra

Magyarországnak nincs szüksége bevándorlókra

Fontos törvények elfogadására került sor a héten a parlamentben, amelyek mind az emberek életének könnyítését szolgálják- mondta a miniszterelnökséget vezető miniszter a parlamentben, szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján. A kormány továbbra is azt az álláspontot képviseli, hogy Magyarországnak nincs szüksége bevándorlókra – tette hozzá Lázár János.

Számos kormánydöntés kapott parlamenti támogatást a héten, ezek közül a legfontosabb a 2017-es központi költségvetés elfogadása – kezdte tájékoztatóját a miniszter.

Nagy jelentőségű döntés volt a 2016-os büdzsé módosításának a képviselők általi elfogadása és a migránsok jogállásáról szóló törvény módosítása is.

Lázár János fontosnak nevezte, hogy a települési önkormányzatok támogatása is elfogadásra került a Tisztelt Házban, ebben a Mezőhegyesi Ménesbirtok megújulása is benne van.

A miniszterelnök aláírta azt a kormányrendeletet, amelynek segítségével egyszerű, gyors és olcsó lesz az ügyintézés. Lázár János elmondta: jövő héten tárgyalnak a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával erről, és azzal kapcsolatban is kikérik a véleményüket, hogyan gyorsítható az uniós források kifizetése.

Beszámolt arról: a bürokráciacsökkentés jegyében mintegy 80 törvény módosítását kezdeményezik ősszel.

Kérdésre válaszolva a miniszter elmondta, hogy ez a döntés valóban járhat elbocsátásokkal a közszférában, ennek mértékében a döntés a szakminiszterek kezében van.

A kormányablakokkal kapcsolatban a miniszer azt mondta, hogy azok pozitív fogadtatásra találtak az emberek körében.

A kormányhivatalok és a járások létrehozása egyértelműen javított a hatósági ügyintézés színvonalán – válaszolta a sajtó jelen lévő képviselőinek kérdésére a miniszterelnökséget irányító miniszter.

A jelenlegihez képest sokkal egyszerűbb adózási rend a cél – tette hozzá Lázár János.

A kormány nem megy szabadságra, még akkor sem, ha jelenleg fontos nemzeti ügyek zajlanak Franciaországban – utalt Lázár János a magyar labdarúgó válogatott remek Európa-bajnoki szereplésére.

Ma minden magyar mélységesen büszke lehet a legnépszerűbb sportág válogatottjára. Azok, akik hittek a magyar futballban, annak feltámasztásában a nehezebb időkben is, most büszkék lehetnek rá, hogy volt értelme a befektetett munkának – mondta újságírói kérdésre a miniszter.

A bevándorlás aktuális helyzetét az Európa Tanács ülésén tárgyalják majd meg

Magyarországnak nincs szüksége bevándorlókra, sem a déli határon keresztül, sem máshonnan nem engedünk be illegális bevándorlókat és a magyar kormány az ET ülésén is ezt az álláspontot képviseli majd, az unió kötelező betelepítési kvótarendszerrel szemben – mondta Lázár János.

Trócsányi László igazságügyi miniszter vezetésével létrejött a kormányzaton belül egy migránsügyi munkacsoport, amelyben az igazságügyi tárca mellett a Belügyminisztérium és a Miniszterelnökség vesz részt.

A munkacsoportban részt vevő három miniszternek a jövő pénteki kormányülésre kell jelentést készítenie a bevándorlás jogi szabályozásával kapcsolatos aktuális helyzetről az Európai Unió és Magyarország viszonylatában.

Megvizsgálják majd például az EU jogalkotási folyamatát, a V4-es együttműködést és a népszavazási kilátásokat – tájékoztatott a miniszter.

Nincsenek veszélyben a magyar szurkolók a futball Eb-n

A miniszter kitért a franciaországi futball Eb-re kiutazó magyar szurkolók érdekében létrehozott konzuli szolgálat munkájára is, a kormány információi szerint minden kiutazó szurkoló biztonságban van, nincs közvetlen terrorveszély sem.

A 2017-es költségvetés minden magyar számára könnyebbséget hoz majd

A miniszter bővebben kitért a kormányinfón a jövő évi büdzsé elfogadására is. Ennek hatását minden magyar állampolgár érezni fogja majd.

Csökkenni fog a személyi jövedelemadó, kibővítik a kedvezményes áfakörbe tartozó élelmiszerek körét, magasabb bért vihetnek haza a pedagógusok és az egészségügyben dolgozók és a nyugdíjak reálértékét is sikerül majd megtartani.

Tízmilliárd forintot fordít a kormány a háziorvosok bérének növelésére, ez kétszer 140 000 forintos összeg lesz majd fejenként – tért ki a témára Lázár János egy újságíró érdeklődésére.

Alapvetően mindenki léphet majd egyet előre az elfogadott büdzsé segítségével – húzta alá a miniszter.

Hátrányos helyzetben van a magyar agrárium

Ma Magyarországon az agrártermelők komoly versenyhátrányban vannak, elsősorban amiatt, hogy a kiskereskedelem ki van szolgáltatva a nagy multinacionális cégek egy része kénye-kedvének, akik ráadásul folyamatosan élelmiszeripari hulladékkal árasztják el a magyar piacot.

Felszólitjuk ezeket a cégeket, hogy fejezzék be ezt a tevékenységüket, ideje volna elhagyniuk az országot – mondta Lázár János.

A magyar feldolgozóipart és élelmiszer-kiskereskedelmet meg kell erősíteni, a kormány ennek megvalósításáról társadalmi egyeztetést kezdeményez az agrár- és az iparkamarával, valamint más ágazati érdekképviseletekkel – közölte Lázár János.

A miniszter szerint a magyarországi agrártermelés akkor tudna boldogulni, ha a feldolgozóipar magyar kézben lenne, és a magyar feldolgozók szempontjai érvényesülnének a kiskereskedelemben.

A kormány egyébként nem tervezi az ultra-magas hőmérsékleten hőkezelt tej és az ilyen termékek áfájának csökkentését, mert az egészen biztosan nem azt a minőséget képviseli, mint a friss tejtermékek – mondta Lázár János.

Jelentős közlekedésfejlesztésről dönt a kormány jövő héten

A kormány a jövő heti ülésén véglegesíti a 2022-ig megépülő vagy fejlesztendő közutak és vasútvonalak körét.

Lázár János elmondta: cél, hogy az autópályák az országhatárig érjenek, de az is, hogy a megyei jogú városokat bekössék a fontosabb úthálózatba. A fontosabb közlekedési csomópontok fejlesztéséről is szólt.

A kormány egy balatoni körvasút építéséről is döntést hoz – fűzte hozzá a miniszter.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »