Magyarország szigoríthat a szomszédos országok polgáraival szembeni intézkedéseken

Magyarország szigoríthat a szomszédos országok polgáraival szembeni intézkedéseken

Bár Magyarországon napról napra csökken a koronavírus-esetszám, a környező országok többségére ez nem igaz, ezért nem zárható ki, hogy a magyar kormány az operatív törzs tanácsára szigorításokat vezet be, akár a következő napokban – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön, a Kormányinfón.
„A határok nyitva vannak, lehet külföldre menni, de itthon biztonságosabb” – jelentette ki. Gulyás Gergely hozzátette: ahol Magyarországon kisebb fertőzésgóc alakult ki, oda minden esetben külföldről vitték be a vírust.

Hírdetés

A miniszter hangsúlyozta: cél, hogy a magyarországi kedvező folyamatok ne forduljanak meg.

A budapesti hatóságok döntése értelmében június 17-től megszűnt a karanténba vonulási kötelezettség Magyarország és Románia között a két ország állampolgárai számára. Ezt megelőzően a bukaresti kormány határozott úgy, hogy június 15-étől kezdődően már nem kell kéthetes elkülönítőbe vonulnia annak, aki 17 európai országból – Ausztriából, Bulgáriából, Csehországból, Ciprusról, Horvátországból, Svájcból, Németországból, Görögországból, Izlandról, Lettországból, Liechtensteinből, Litvániából, Máltáról, Norvégiából, Szlovákiából, Szlovéniából vagy Magyarországról – érkezik Romániába. A Magyarországra való beutazás feltételei azt megelőzően arról szóltak, hogy ha valaki a romániai vizit után visszatért az anyaországba, akkor kéthetes otthoni izolációba kellett vonulnia.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »