Magyarország soha nem volt olyan népszerű a turistáknak, mint 2019-ben

Magyarország soha nem volt olyan népszerű a turistáknak, mint 2019-ben

Elégedettek a húzóágazatnak számító turizmus szolgáltatói az idei nyár mérlegével, amikor újabb csúcsokat ért el a külföldi turisták érdeklődése Magyarország iránt, a szeszélyes nyári időjárás ellenére pedig a belföldi turizmusban is bővülést mértek az ország valamennyi régiójában – írta a Magyar Nemzet.

Noha a végleges vendégforgalmi adatokat még nem ismerjük a nyári hónapokról, az már látható, hogy rendkívül erős szezont zárt a magyar turizmus – közölte a Magyar Nemzettel Guller Zoltán.

Hírdetés

A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója kiemelte, hogy magas vendégszámot könyvelhettek el a szálláshelyek, s a vízparti üdülőkörzetek mellett az ismertebb turisztikai térségek képviselői is nagy szezonális látogatottságról számoltak be.

Azt is mondta, hogy az a céljuk, hogy új szezonokat is nyissanak, vagyis ösztönözzék a belföldi utazókat Magyarország őszi arcának felfedezésére. A turizmusban, amely a nemzetgazdaság húzóágazata, az uniós átlagot meghaladó, tízszázalékos növekedés várható az év végéig.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »