Magyarország magabiztos győzelmet aratott Montenegró ellen

Magyarország magabiztos győzelmet aratott Montenegró ellen

A magyar férfi vízilabda-válogatott is bemutatkozott a 19. FINA világbajnokságon. Magabiztos és kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva 8-12 arányban legyőzte az ősi rivális csapatot, Montenegrót. A mérkőzés legjobb játékosa Magyarország hálóőre, Vogel Soma lett.

A mérkőzés első ráúszását magyar részről Jansik Szilárd vállalta és meg is szerezte a játékszert. Jansik sprintje hasznosnak bizonyult, hiszen Vámos Marci az első támadásból megszerezte a hazai vezetést. Egy gyors emberelőny kihasználásából a második perc végén jött a montenegrói egyenlítés. Pohl Zoltán nem hagyta szó nélkül a vendégek találatát, azonnal visszaszerezte a vezetést. Pár eredménytelen támadás után sajnos újfent a mi hálónk rezgett meg. Varga Dénes kiállítása után jött az újabb egyenlítés. Az utolsó perc kezdetén két bravúros Vogel Soma-féle védéstől morajlott a Hajós Alfréd uszoda, majd Zalánki Gergő találata korbácsolta a hangulatot. Zalánki góljára ismételten jött a vendégek válasza, így egállal jött a pihenő. Az állás 3-3 volt.

A második ráúszást a vendégcsapat nyerte, előnyt azonban nem kovácsoltak belőle. Időközben a mérkőzés első ötméterese is megszületett, sajnos a hátrányunkra, azonban Vogel Somát kisegítette a kapufa, így ekkor még nem született gól. Egy perccel később viszont sajnos igen. Montenegró először a mérkőzésen megszerezte a vezetést. Nem kellett sokat várni a magyar válaszra, Jansik gólja újra egált teremtett. Zalánki második góljával, a félidő vége előtt két perccel újra átvettük a vezetést. Zalánki, Zalánki és harmadszor is Zalánki! Mintha lemásolta volna az első két találatát, megszerezte a harmadik gólját és a kétgólos magyar előnyt. A második negyed végén az állás 4-6 Magyarország javára. Gyerünk fiúk!

Nem kellet sokat várni arra, hogy négy legyen, Vámosnak köszönhetően. Külön ki kell emelni a hazai hálóőr kiváló teljesítményét. Soma tíz védésnél tartott ekkor, ami 70 százalékos teljesítményt jelentett. Két perccel a játékrész vége előtt Jansik Szilárd ejtette be a kilencedik hazai találatot. Érdekesség, hogy ekkor 6-0-s sorozatban volt a hazai csapat. Pár másodperccel később megtört a vendégek gólcsendje. Montenegró megszerezte az ötödik találatát. Az ötödik után sajnos jött a hatodik is a játékrész vége előtt. A szünetben 6-9 volt az állás.

Hírdetés

 Az utolsó ráúszást Mahercz Krisztián sprintje által nyertük meg, gól azonban nem született, ellenben a másik oldalon igen. A 6-0-s magyar roham után, egy 3-0-s montenegrói következett. A játékrész elején két gólra feljött a vendégcsapat. A sorozatot Zalánki negyedik gólja törte meg. Három perccel a mérkőzés vége előtt háromgólos volt a magyar vezetés.  És újra ott a négy közte. Angyal Dániel egy gyors emberelőnyből betalált. Érkezett is a montenegrói válasz. 8-11-nél már csak két perc volt hátra. Burián Gergő sem szeretett volna gól nélkül hazamenni, ezért gyorsan ő is meglőtte a sajátját. A mérkőzés 8-12 arányú magabiztos magyar győzelemmel ért véget.

A magyar férfi vízilabda-válogatott vb-kerete:
Kapusok: Lévai Márton (OSC), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Pro Recco), Burián Gergő (OSC), Mezei Tamás (Vasas), Hárai Balázs (OSC), Varga Dénes (FTC), Mahercz Krisztián (OSC), Jansik Szilárd (FTC), Angyal Dániel (Szolnok), Pohl Zoltán (FTC), Nagy Ádám (Szolnok)
Tartalékok: Fekete Gergő (FTC), Vigvári Vendel (FTC)

A férfitorna csoportjai:
A-csoport: MAGYARORSZÁG, Montenegró, Brazília, Georgia
B-csoport: Görögország, Németország, Horvátország, Japán
C-csoport: Spanyolország, Olaszország, Dél-afrikai Köztársaság, Kanada
D-csoport: Szerbia, Ausztrália, Kazahsztán, Egyesült Államok

(Kiss Márton/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »