Magyarország bezárkózik – meg akarja őrizni korábbi életformáját

Magyarország egy olyan masszívabb védelmi rendszert épít a déli határon, amely akár több százezer ember megállítására is kész – jelentette ki a miniszterelnök a 180 percben. Ami most kockán forog Európa és Magyarország jövője – emelte ki Orbán Viktor -, feleségeink, lányaink biztonságáról szól, ezért a magyaroknak határozott nemet kell mondaniuk Brüsszelnek, hogy életformájukat megőrizhessék

Magyar Menedék - Tepe

A tervezett ausztriai szükségállapotról a miniszterelnök azt mondta, Magyarországra biztosan nincs kit visszatoloncolni, hiszen rajtunk keresztül egy lélek sem megy át, az osztrákoknak inkább azon kell elgondolkodniuk, hol húzzanak kerítést, a határt ugyanis plüss állatokkal és virággal nem lehet megvédeni. A legegyszerűbb a magyar-szerb és a magyar horvát határt lenne védeni, de a szerb-macedón határon is elkél a szigorúság, ide azonban már európai segítség kell – tette hozzá.

Ha egyébként a migránsok a fellebbezésüket – a korábbi magyar javaslatnak megfelelően – zárt táborban várhatnák meg, nem jöhetne senki – hangsúlyozta a miniszterelnök. A biztonsággal ugyanis nem lehet játszani, a bevándorlás és a terrorizmus közt ugyanis már már egyértelmű az összefüggés, ezért is döntött a kormány a határvadász egységek bővítéséről, és arról, hogy még egy, masszívabb kerítéssort fogunk felhúzni déli határainkon – jelentette be a kormányfő a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában. Ami most kockán forog Európa és Magyarország jövője – emelte ki Orbán Viktor -, feleségeink, lányaink biztonságáról szól, ezért a magyaroknak határozott nemet kell mondaniuk Brüsszelnek, hogy életformájukat megőrizhessék.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »