Magyarok – a szabadság gyermekei

Magyarok – a szabadság gyermekei

1956-ban a magyar nép bátor fiai, ezekben a napokban vívták szabadságharcukat az orosz medve, a sztálini szovjet birodalom roppant hadigépezete ellen. 1956 november 4-én a szovjet hadsereg inváziót indított a magyar forradalom leverésére. November 5-én a szovjetek összehangolt támadást intéztek a Kilián laktanya és a Corvin közi harcosok ellen, akik azonban akkor visszaverték őket.

fotó: Fortepan – Nagy Gyula adományozó

1956. november 4-én indult meg a Szovjet hadsereg inváziója az októberi forradalomban győztes Magyarország ellen. Az oroszok lehengerlő offenzívát indítottak, ám az októberi harcok fegyveres felkelői a pesti srácok és a vidéki ellenállók ismét visszatértek az utcákra.

kép:zalamedia.hu

Hírdetés

A magyar hősök bátran szembeszálltak a több ezerszeres túlerővel! Budapesten és több vidéki városban Sztálivárosban (Dunaújváros), Miskolcon, Pécsen, Keszthelyen visszaverték a szovjet inváziós hadsereg első támadásait. A vidéki és a budapesti ellenállóközpontok (Soroksár, Pesterzsébet, Kőbánya, Baross-tér, Gellért-hegy, Széna tér, Óbuda, Corvin köz) napokig harcoltak az irgalmatlan orosz túlerő ellen. Az 1956-os szabadságharc legtovább kitartó harcosai a csepeli hősök voltak, akik november 11. napjáig védték hazájukat a Vörös Hadsereggel szemben. Tisztelettel emlékezünk a magyar hősökre, akik megkísérelték a lehetetlent, és komoly fegyverzet nélkül is felvették a harcot a világ legerősebb hadseregével!

fotó: Fortepan – Nagy Gyula adományozó

1956-ban a világ felháborodva, ám tétlenül figyelte, hogy a világ legerősebb hadserege megszállta hazánkat, a szovjet páncélosok fővárosunkat rommá lőtték. Azonban a magyar nép, a pesti srácok példát mutattak! Gyenge fegyverzettel, hősiesen szembeszálltak a kommunista nagyhatalom hadigépezetével. 1956-óta a magyar nemzet a bátorság és a becsület szimbóluma, a megmaradás élő példája az egész világ számára. A magyarokat szerte a világon Amerikától Japánig a szabadság gyermekeiként emlegetik.

November 4. – Félárbócon a magyar lobogó / kormany.hu

 


Forrás:kurultaj.hu
Tovább a cikkre »