Magyarnak lenni Felvidéken

Normal021falsefalsefalseHUX-NONEX-NONEMicrosoftInternetExplorer4

„Milyen Felvidéken magyarnak lenni? Semmivel nem nehezebb, mint Magyarországon, sőt, Felvidéken antiszemita, rasszista megbélyegzés nélkül meg is lehet nevezni az ellenséget” – mondta Fehér István, szlovák állampolgárságától megfosztott magyar.

Van azonban egy nagyon nagy probléma, amely az elszakított országrészek népét rendkívül súlyosan érinti.

A felvidékiek, éppen úgy, mind a délvidékiek, erdélyi, vagy Kárpátalján élő testvéreink, nem tudnak az anyaországba kapaszkodni, ugyanis Magyarországon nem beszélhetünk nemzeti kormányról. „Milyen kormány az, ahol maffiózók és ügynökök vannak?” – tette fel a kérdést Fehér István.

Fehér István, szlovák állampolgárságától megfosztott észak-komáromi magyar

A rendszerváltás után, az első miniszterelnök kezében volt a lehetőség, hogy a Trianon után kialakult szerencsétlen helyzetet rendezze, ám nem tett semmit.

Amikor Csehszlovákia szétvált, senki nem emelte fel a szavát a felvidéki magyarokért, a csonka Magyarország elmulasztotta benyújtani a számlát, hiányzott és ma is hiányzik a felelős magyar hozzáállás.

A kommunista rendszer után megválasztott első miniszterelnök nagyot hibázott. Felkínálták Kárpátalját is, ám Antall József nem élt a lehetőséggel.

Fehér István előadását az alábbi felvételen megtekinthetik.

Hírdetés

Trianon óta nincsenek nemzeti érzelmű, jó politikusaink, hibák sorozatát szenvedi el a nemzet. Nem is kell történelmi távlatokban visszatekinteni.

Az elmúlt 24 évben hány miniszterelnöke volt Magyarországnak, akire azt mondhatjuk, hogy pozíciójának betöltésére alkalmas volt?

Talán Orbán Viktor Brüsszellel vívott harcát lehet megemlíteni, a nemzetért tett lépései azonban említést sem érdemelnek.

Ünnepeink sorába beiktatták a hanukát. Mi közünk van hozzá?

Miért hír az ma Magyarországon, hogy Budapesten megrongáltak egy menórát?

Nem rasszistázni és antiszemitázni kell, ha valaki őszintén kimondja az igazat.

Sajnos a felvidéki magyar is oda jutott, hogy azt mondják rá, szélsőséges. A baj a többség hozzáállásában van. Az értékrend pedig teljesen feje tetején áll.

2013. december 7. Bér – Fehér István és felesége vállalták felvidéken a kettős állampolgársággal járó szlovák hatalmi visszaéléseket. Mint minden kettős állampolgárságot felvett magyar, saját földjükön ők is jogfosztottakká váltak.

Ma a megoldáshoz radikális eszközökre van szükség.

Nincs mitől félni, tótok különben is alig vannak.

Amíg azonban az anyaországban nincs igazi nemzettudat, a kint rekedt magyarság halálra van ítélve – mondta el többek között Fehér István nem is oly  régen, a “Magyar tudatosság a XXI. században” című konferencia előadásában.

Normal021falsefalsefalseHUX-NONEX-NONE

Magyar Tudat

The post Magyarnak lenni Felvidéken appeared first on Magyar Tudat Nemzeti Hírportál.

Related posts:Felvidék – Elnapolta a döntéshozatalt az állampolgársági törvényről a szlovák alkotmánybíróság Elnapolta a határozat kihirdetését a szlovák alkotmánybíróság az állampolgársági törvénynek…Választás 2014 – Felvidéken is voksolnak A hatályos szlovák állampolgársági törvénynek a felvidéki magyar állampolgárokat érintő…Felvidék- A Magyar Közösség Pártja ünnepi kongresszusának NYILATKOZATA                 A Magyar…


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »