Magyarkanizsai és martonosi diákok kirándultak Szabadkára

Magyarkanizsai és martonosi diákok kirándultak Szabadkára

Martonosi és magyarkanizsai harmadik és negyedik osztályos diákok látogattak hétfőn Szabadkára, ahol megtekintették a Zsinagógát, a Városházát, a Kék szökőkutat illetve rövid sétát tettek a belvárosban.

A kirándulásra a Magyar Nemzeti Tanács azon programja keretében került sor, amelynek során 76 általános iskola 3129 diákja és 225 pedagógusa látogat el különböző hazai városokba. Így, 49 iskola diákjai Szabadkát és Palicsot, 22 iskola tanulói Újvidéket és Péterváradot, 5 dél-bánáti iskola pedig Belgrádot és Zimonyt ismerheti meg közelebbről.

Paskó Csaba, az MNT Végrehajtó Bizottságának tagja kiemelte, a kezdeményezés célja, hogy a gyerekek megismerjék Vajdaságot, azokat a látványosságokat, kulturális és építészeti értékeket, amelyek a mieink és amelyekre büszkének kell lennünk.

„Én azt gondolom, hogy ha a gyerekek jobban megismerik a közelünkben lévő értékeket, jobban azonosulnak vele, akkor talán hatékonyabb lehet a jövő itthoni tervezése is. Ezt pedig nem középiskolában kell megtanulni, hanem már az alsós tagozatokon meg kell kezdeni” – mondta.

Tót Boris, a gyerekek idegenvezetője elmondta, a kirándulók közül néhányan már jártak Szabadkán, emlékeznek is arra, amit korábban láttak és különösen észreveszik a részleteket,így például azt, hogy a Városháza tetején kereszt van.

Basity Gréta


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »