Magyarkanizsa: Személycserék a községi képviselő-testületben és a Községi Tanácsban

Magyarkanizsa: Személycserék a községi képviselő-testületben és a Községi Tanácsban

Megválasztása óta a harmadik rendkívüli ülést tartotta pénteken délelőtt a Magyarkanizsai Községi Képviselő-testület. Összehívását a község Alapszabályának és a Községi Tanácsról szóló rendeletnek a módosítása illetve kiegészítése indokolta, aminek elsődleges célja a munka folytonosságának a biztosítása volt.

Minden javaslat zöld fényt kapott a képviselőktől, de a döntések csak szavazattöbbséggel születtek meg, mert az ellenzéki képviselők vagy tartózkodtak, vagy nemmel szavaztak a javaslatokra. Az UKROK képviselőcsoport megdicsérte ugyan a javaslatot, hogy a módosítással a tanácstagok számát hétről hatra csökkentik le, kifogásolta viszont, hogy ezt már nem a 2012-es választásokkor tették meg, ők ugyanis azóta is az mellett kardoskodnak, hogy a Községi Tanácsnak csak öt tagja legyen.

Az Alapszabály és a rendelet módosítása után felmentették tisztségéből Molnár Gizellát (VMSZ), aki eddig a képviselő testület elnökhelyettese volt, valamint két lemondott tanácstagot, Krekuska Róbertet (VMSZ) és Sátai Róbertet (DP) is. Előbbi külföldre távozott, utóbbi tisztségét pedig megszüntették, feladatköreit, a tájékoztatással kapcsolatos teendőket pedig Huzsvár Ervin polgármester-helyettesre (VMSZ) bízták, aki tisztségénél fogva ugyancsak tagja a Községi Tanácsnak, ahol eddig a vállalkozói kapcsolatokért felelt. A megüresedett kkt-alelnöki tisztségre a képviselők a választásokig Nikola Radmanovićot (Szerb Haladó Párt), a múlt ülésen megalakult A haladó Magyarkanizsáért elnevezésű képviselőcsoport vezetőjét választották meg, Molnár Gizella pedig átvette a sportért, ifjúságért és idegenforgalomért felelős tanácstag feladatkörét. A képviselőnő emiatt lemondott képviselői mandátumáról, ami azt jelenti, hogy a jövőben a községi képviselő testületnek eggyel kevesebb tagja lesz.

A rendkívüli testületi ülés folytatásában a képviselők felmentették az eddigi és kinevezték az új Községi Választási Bizottságot, amelynek elnöki tisztjét továbbra is Kasza Attila okleveles jogász tölti be, tagjait és azok helyetteseit pedig a képviselő testületben működő képviselőcsoportok, a Vajdasági Magyar Szövetség, a Haladó Magyarkanizsáért, az UKROK és az Együtt mindenkiért képviselőcsoportok adták.

Az ülésen bejelentették, hogy Együtt mindenkiért (Zajedno za sve) elnevezéssel egy új, három tagú független képviselőcsoport alakult, amelynek vezetője Bontovics István. A frakció megalakulását azzal indokolta, hogy csak így adhattak tagot a választási bizottságba, amit viszont fontosnak tartanak, mert négy évvel ezelőtt is komoly gondok voltak a szavazatok megszámlálásával. A választásokon egyébként a frakcióvezető az UKROK polgári tömörülés és a civil szervezetek közös listáján indul majd.

Bödő Sándor


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »