Magyarkanizsa: Fejsztámer Róbert a VMSZ polgármesterjelöltje

Magyarkanizsa: Fejsztámer Róbert a VMSZ polgármesterjelöltje

A Vajdasági Magyar Szövetség magyarkanizsai községi szervezetének önkormányzati jelöltlistáját mutatta be ma délelőtti sajtótájékoztatóján Bimbó Mihály, Magyarkanizsa polgármestere. A sajtótájékoztatón részt vett Nyilas Leonov Anita, a Magyar Nemzeti Tanács alelnöke is. A lista, amelyet szombaton adtak át, a 2-es számot fogja viselni. A polgármester először is köszönetet mondott a támogatói aláírásokért mindazoknak a polgároknak, akik bizalmat szavaztak a pártnak és bizalmukkal megtisztelik a választásokon is, majd bemutatta a listavezetőt, a VMSZ községi szervezetének polgármesterjelöltjét, Fejsztámer Róbert okleveles közgazdászt.

A listáról szólva a polgármesterjelölt elmondta, hogy nagy gonddal és alapossággal állították össze a teljes, 29 fős listát, amelyen elsősorban a területi képviseleti megoszlásnak igyekeztek eleget tenni. Így a listán 11 magyarkanizsai, 6 horgosi, 3-3 oromi és martonosi, 2-2 kispiaci és oromhegyesi valamint 1-1 tóthfalusi és adorjáni név szerepel.

„Területileg lefedtük az egész községet, a polgárok szempontjából pedig úgy alakítottuk a listát, hogy megfelelő arányban képviseltessék magukat a férfiak és nők, a fiatalok és az idősebbek is, így a VMSZ magyarkanizsai listájára a párt Női Fórumának, Ifjúsági Fórumának és Nyugdíjas Fórumának tagjai is felkerültek, sőt két párton kívüli, független személy is rajta van, akik az ifjúsági illetve oktatási feladatok végzésében jelenthetnek majd nagy segítséget. Szakmailag erős a listánk, hiszen 19 felsőfokú végzettséggel rendelkező polgár szerepel rajta, de akadnak a jelöltek között vállalkozók, mezőgazdasági termelők és jelenleg is valamilyen önkormányzati megbizatást ellátó vezetők is. Biztos pont, ez a VMSZ programjának a jelmondata, ehhez idomítjuk majd mi is községi szervezetünk választási programját, amelynek fő irányvonalát a szülőföldön maradás képezi, ahol a szociális és oktatási háttér biztosítása mellett megpróbáljuk erőteljesebben képviselni a mezőgazdaság, a vállalkozás- és idegenforgalom-fejlesztés irányvonalait, hiszen megmaradásunknak, a kultúránk és a nyelvünk mellett alapfeltétele a gazdasági boldogulás is” – nyilatkozta Fejsztámer Róbert, a VMSZ magyarkanizsai községi szervezetének polgármesterjelöltje, aki pillanatnyilag a magyarkanizsai önkormányzat Gazdasági, Pénzügyi és Fejlesztési Főosztályának a vezetője.

A párt községi szervezete a jövő héten kezdi meg a község településein a bemutatkozó lakossági fórumokat, amelyeken a választási program ismertetése mellett a jelöltek is bemutatkoznak majd a polgároknak. A lakossági fórumok időpontjairól időben tájékoztatni fogják a nyilvánosságot.

Bödő Sándor


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »