Magyarkanizsa: Családi vállalkozás volt a marihuánatermesztés

Magyarkanizsa: Családi vállalkozás volt a marihuánatermesztés

A magyarkanizsai rendőrség vasárnapi akciója során nagy mennyiségű marihuánát foglalt le, valamint öt személyt vett őrizetbe. A Blic napilap mai cikke szerint a Magyarkanizsa melletti Kispiac településen a Lakatos és a Molnár család tagjait tartóztatták le azzal a gyanúval, hogy 1,25 tonna marihuánát termesztettek és azt az európai drogpiacon akarták értékesíteni.

A Blic nem hivatalos értesülései szerint letartóztatták Lakatos Józsefet (49), fiát Edvint (33), lányát Edinát (22), valamint Molnár Ervint (26) és testvérét, Molnár Endrét (19).

A rendőrség tagjai először megállították Lakatosék autóját, az apánál és a fiúnál két kilogramm marihuánát találtak egy műanyag zacskóban. A rendőrök ezután átkutatták a gyanúsítottak lakását, és Edina táskájában kisebb mennyiségű marihuánát találtak.

A további kutatás a szomszédos termőföldre vezette a felügyelőket, akik ott 340 darab, két méter magas indiai kendertövet találtak, amelynek súlya összesen 1,25 tonna volt.

„Az ültetvényt egy kukoricaföldön rejtették el. A rendőrség a megfelelő pillanatra várt, hogy elfogja a termesztőket‟, nyilatkozta a Blicnek az egyik illetékes.

A lap értesülései szerint Lakatosék a marihuána termesztésével, feldolgozásával és eladásával foglalkoztak, főként Edvin, aki irányította a munkát, és aki a 2016-os szilvesztert Hollandiában töltötte, ahol feltehetően a kendermagot is szerezte.

Lakatosék letartóztatása után elfogták Molnár Ervint és Endrét is, akik a marihuána terjesztésével foglalkoztak, pontosabban átcsempészték azt Magyarországra, és ők tartották a kapcsolatot az ottani drogkereskedőkkel. A Belügyminisztérium információi szerint Lakatosék és Molnárék nagyban foglalkoztak a marihuána termesztésével és csempészésével, hiszen a drog, amit átcsempésztek a határon, nemcsak a magyarországi, hanem a nyugat-európai piac számára is készült.

A gyanúsítottakat tegnap 48 órás előzetes letartóztatásba helyezték, ezt követően pedig a szabadkai ügyészségen állítják elő őket.

Házak, motorok, dzsipek

Nem hivatalos értesülések szerint Lakatosék és Molnárék éveken keresztül foglalkoztak drogkereskedelemmel, amelyből igen jól megéltek. A kispiaci és kishomoki lakosok úgy tudják, hogy Lakatoséknak 4-5 háza van a településen és a környéken, és néhány luxus dzsipjük is van. Molnáréknak pedig több luxus BMW típusú autójuk van.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »