Magyargyűlölő bocskos oláh így még nem esett pofára

A sepsiszentgyörgyi városházára kitűzött gyászlobogó kiverte a biztosítékot vasárnap az Országos Koalíció Románia Modernizálásáért (CNMR) nevű magyarellenes civil szervezet elnökénél. Pedig csak tájékozódnia kellett volna picit.

Alexandru Cumpanasu felháborodását az okozta, hogy értelmezése szerint a zászló szándékosan éppen a román himnusz napján (június 29.) került fel a polgármesteri hivatalra – írja a Maszol.

Hogy lehettek ilyen faragatlanok?!” – írta Facebook-oldalára a CNMR elnöke, majd közölte: folytatja az RMDSZ törvényen kívül helyezésére irányuló küzdelmét.

Hírdetés

Az RMDSZ ügyvezető elnöke, Porcsalmi Bálint elmondta, a gyászlobogóval a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal a város egyik Pro Urbe díjas szülöttjétől búcsúzik, aki a napokban hunyt el. Mindössze egy szerencsétlen egybeesésről van szó.

Ezt utóbb megerősítette a polgármester is.

Egyesek mindenféléket írogatnak, mielőtt tájékozódnának” – jelentette ki Antal Árpád. Sebastian Cucu prefektus azt nyilatkozta a hírügynökségnek, hogy a gyászlobogó már péntek óta kint van a városházán, de jobb lett volna, ha a helyhatóságok a „gyanakvások eloszlatása érdekében” vasárnapra eltávolítják.

888.hu


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »