Magyarázkodik kijelentése miatt Djokovic

A szerb világelső Novak Djokivic korábban arról beszélt, hogy a női sportolók kevesebb fizetést érdemelnek. Legutóbb már elnézést kérve nyilatkozott kijelentéséről.

„Ha én női játékos lennék, minden este letérdelnék, és hálát adnék az égnek, valamint Roger Federernek és Rafael Nadalnak, mert megszülettek. Nekik köszönhető a sorozatok népszerűsége” – nyilatkozta korábban Raymond Moore, az India Wells-i tenisztornák igazgatója majd kijelentés után lemondott.

De a szerb világelső, Novak Djokovicnak is magyarázkodnia kellett, ugyanis ő is egyetértett Moore szavaival – írja a Népszava. Ráadásul arról is beszélt, hogy a női sportolók kevesebb fizetést érdemelnek. Persze szavai óriási vihart kavartak. Djokovic azzal védekezett, hogy álláspontját a győzelem mámorában nem fogalmazta meg elég világosan.

„Szó sem volt arról, hogy egymásnak akartam ugrasztani a két nemet, amit mondtam, arra vonatkozott, hogy mindenki megkapja a jutalmát a befektetett munkáért. Szeretnék bocsánatot kérni mindenkitől, aki számára félreérthető volt, amit mondtam” – mondta a teniszező.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »