Magyarázkodik a TV2 a kirúgások miatt

A TV2 az utóbbi időszak elbocsátásai miatt közleményt adott ki. Ebben egyebek között a frissen kinevezett hírigazgató jelzi, hogy az aktuális műsorokat az emberek hétköznapi ügyeivel foglalkozó hírműsorokká alakítják át.

„A TV2 Csoport korábban bejelentette, hogy az új hírigazgató, Kökény-Szalai Vivien érkezésével megújulnak a vállalat hír- és aktuális műsorai. Ennek részeként a Tények, a Mokka, az Aktív és a FEM3 Café szerkesztőségeiben átszervezések zajlanak, amik személyi változásokkal is járnak.

Amin-Váczi Virág, a Mokka és FEM3 Café főszerkesztője, valamint az aktuális műsorok operatív felelőse március 31-i hatállyal, 18 év után, közös megegyezéssel távozott a csatornától. A szakember számos műsorban dolgozott mint szerkesztő-riporter, majd felelős szerkesztő, főszerkesztő és kreatív producer.
Április 1-jén Dudás Ádám és Kárász Róbert műsorvezetők, valamint Horváth Csaba, a Tények egyik felelős szerkesztőjének munkaviszonya közös megegyezéssel megszűnt, és távozott a csatornától Zöldhegyi Katalin, külpolitikai szerkesztő-riporter is.

Számos kolléga tér vissza a TV2-höz a következő időszakban. Április 4-én Szebeni István Demcsák Zsuzsa oldalán köszönti a nézőket a Mokkában. Április 9-től újra együtt vezeti Andor Éva és Pachmann Péter a Tényeket. Hamarosan csatlakozik a hírműsor csapatához Gönczi Gábor is” – írják, de a hírigazgató szavait is idézik a levélben.

A hírigazgató is megszólalt

Kökény-Szalai Viivien szavait is idézik a levélben, a csatorna frissen kinevezett hírigazgató ekképp fogalmaz:

„Egy nehéz helyzetben lévő hírműsort vettem át, mivel az elmúlt két évben a Tények folyamatosan veszített népszerűségéből. Ezt a folyamatot szeretném megállítani és megfordítani új szakemberek szerződtetésével és belső átszervezésekkel. Az átalakítás további részeként mind tartalmilag, mind arculatilag is megújul a Tények és a Mokka. Az aktuális műsorokat informatív, szórakoztató, az emberek hétköznapi ügyeivel foglalkozó hírműsorokká alakítjuk át.”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »