Magyar zenekar is fellép az Untold csütörtöki nyitónapján

Magyar zenekar is fellép az Untold csütörtöki nyitónapján

Csütörtökön kora délután veszi kezdetét 2. alkalommal az Untold nevű kolozsvári elektronikus zenei fesztivál. Az első napon a magyarországi Belau nevű négytagú zenei formáció is fellép.

belau_bA Belau zenekar

Csütörtökön kora délután veszi kezdetét Kolozsvár elektronikus zenei fesztiválja, az Untold. Az első nap számos fellépője között egy magyar zenekar, a Belau is fellép délután négytől. A négyfős formáció nyáron közel 40 állomásos turnéra indult, ősszel pedig megjelenik első lemezük, amely a mediterrán életérzést idézi.

Az első dallal népszerűek lettek

A Belau az Island of Promise című bemutatkozó videójával tűnt fel a magyarországi zenei életben, amely számos elismerést gyűjtött be. A formáció első száma bekerült az Aranyélet című HBO-sorozatba, a Deezer Magyarország zenemegosztó portál szerkesztőinek éves kedvencei közé, felkerült az Index hírportál 2015-ös zenei toplistájára, előszeretettel játssza a Petőfi Rádió is.

A hozzátartozó kisfilm megnyerte az első magyar Klipszemlét és számos magazinnál bekerült az év legjobb klipjei válogatásba. A Belau első számát már közel 300 ezren hallgatták meg különböző videó-megosztókon. A Kedves Péter egyszemélyes zenei projektjeként indult vállalkozás időközben négyfős zenekarrá bővült, a fellépések alkalmával Szécsi Böbe vokálozik. Nemrég jelenet meg a legújabb Belau szerzemény, a Dal című műsort többször megjárt énekesnő közreműködésével.

„A Belau megjelenésével pár hónapja egy izgalmas színfolttal bővült a hazai zenei paletta. A friss zenei projekt világában az elvágyódás és az örökké reményteli hangulat találkozik az aktuális elektronikus zenei alapokkal. A formáció célja, hogy gondolatban napsütötte helyekre kalauzolja a hallgatót” olvasható a zenekar bemutatkozásában. A külföldön is pozitív kritikákat kapó zenekar csütörtökön 16 órától, a kolozsvári Untoldon tartja első koncertjét Magyarország határain kívül.

Elfogytak a bérletek

Az idei Untold Fesztiválra egyébként már nem lehet több bérletet vásárolni, a szervezők mindössze napi plusz 1000 jegyet értékesítenek. Az utolsó jegyeket a www.untold.com oldalon lehet megvásárolni, a fesztiválra a belépés a Sétatér magyar színházzal szemben lévő bejáratánál lesz.

A fesztiválozókra ugyanakkor számos kihívás, és látványosság is vár a szervezők közlése szerint. Elsősorban, de nem csak külföldiek számára ajánlják például a „Hogyan válj erdélyivé 5 perc alatt” című játékot. A résztvevőknek három próbát kell kiállniuk: meg kell kóstolniuk az erdélyi pálinkát és a szalonnát kenyérrel, eredeti népzenét kell hallgatniuk, és román kifejezéseket kell megtanulniuk. Miután a fesztiválozók kiállták a próbát, kapnak egy oklevelet, amely igazolja a „erdélyi” mivoltukat és készíthetnek egy képet magukról egy szénaboglya mellett.

A fesztivál után meg lehet látogatni a környék látványosságait is a Transilvania All Inclusive elnevezésű kampány segítségével, amelyen a fesztiválkarszalaggal rendelkezők olcsóbban vehetnek részt. „Fesztiválozóként nem hagyhatod el úgy Erdélyt, hogy nem tudod milyen Máramaros környéke és milyen ott fakanalat festeni” – írták közleményükben a szervezők. A látványos esti programokról berlini akrobaták és tűzzsonglőrök fognak gondoskodni.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »