Magyar Tanácsot alapítanak a politizáló civilek és a civilkedő politikusok

Magyar Tanácsot alapítanak a politizáló civilek és a civilkedő politikusok

Érsekújvárott a Csemadok házban került sor arra a tanácskozásra, melyet a Szlovákiai Magyarok Kerekasztalának kezdeményezésére hívtak össze egy jövőbeni magyar érdekképviseleti szerv és intézményesített fórum kialakításának ügyében. A Magyar Tanács névre keresztelt összejövetelnek mintegy kilencven résztvevője volt, köztük politikusok, polgármesterek, civil szervezetek képviselői és érdeklődő aktivisták.

Tokár Géza, a Szlovákiai Magyarok Kerekasztalának szóvivője ismertette a Tanács tervezetét. Elmondása szerint februárt követően mind a parlamenti jelenlét, mind annak hiánya esetén szükség van egy közös fórumra, hiszen vagy nem marad megfelelő érdekképviseleti platform, vagy fontossá válik a magyar érdekképviselet fenntarthatóvá tétele. A Kerekasztal az első egyeztető találkozó megszervezésével, a Forum Intézet pedig a somorjai helyszín biztosításával tud hozzájárulni a folyamathoz.

Hírdetés

Bárdos Gyula elmondta, kell, hogy a találkozónak legyen folytatása. Az MKÖ listavezetője kiemelten fontosnak tartja, hogy azt ne sajátítsa ki egyetlen párt, mozgalom, vagy civil szervezet.

A tanácskozás a zárónyilatkozat elfogadásával végződött, az előkészítő bizottság tagjai a választások után találkoznak.

Körkép.sk/sajtóhír

Képek: SZMK


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »