Magyar találmány: buszmegálló van, oda vezető út nincs

Mintha Örkény István írta volna a történetet. Van egy buszmegálló Kamaraerdőn. A rendeltetése jó célt szolgál: azoknak épült, akik a környékben laknak, és közlekedni szeretnének. A gond az, hogy a helyszín nehezen megközelíthető – pontosabban, nem vezet oda járda.

Mint az Atv.hu írja, az autópályadíj bevezetése óta megnőtt a településen a forgalom, így az S kanyar közepén található megállóba kész életveszély az átjutás. A helyiek már kérték a budaörsi és a XI. kerületi önkormányzat, valamint a BKK segítségét.

A probléma évek óta fennáll, és jó lenne minél előbb megoldást találni, mert több baleset is történt már itt, legutóbb február elején. Marton Áron, a Kamaraerdei Érdekvédelmi Egyesület képviselője elmondta: javasolták, hogy a buszmegállót helyezzék följebb, ahol van egy lezárt útszakasz.

Hírdetés

A budaörsi önkormányzat az ATV megkeresésére elmondta, a zebrát a beláthatatlan kanyar miatt jogszabályilag nem lehetett kialakítani. Ugyanakkor a XI. kerületi önkormányzattal kidolgoztak egy javaslatot, amelyben a buszmegállót helyeznék át a buszfordulóba. De a fordulóhoz szükséges szabályozási tervet a XI. kerületnek jóvá kell hagynia.

 

 

 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »