Magyar szurkolók lepik el a Riviéra keleti bástyáját

Magyar szurkolók lepik el a Riviéra keleti bástyáját

A magyar válogatott június 18-án, Marseille-ben játssza második mérkőzését Izlanddal az Európa-bajnokságon. Sokan azt várják, hogy a nemzeti tizenegy hosszú idő után győzelmet ünnepel ezen a meccsen az Eb-n. A szurkolók számára összeszedtünk mindent, amit tudni kell vagy érdemes a Földközi-tenger északi partján fekvő városról, annak közlekedéséről, látnivalóiról, no meg arról, hogyan juthat el oda.

Több utazási irodával egyeztetve kiderült számunkra, hogy az Európa-bajnokság három magyar érdekeltségű helyszíne közül Marseille-be szeretnének a legtöbben eljutni. Ennek három fő oka van: az Izland elleni mérkőzésnek még biztosan komoly tétje lesz, Marseille nyaralóváros, ráadásul tengerparttal is rendelkezik.

Összeszedtük hát a legfontosabb tudnivalókat a városról, az odaútról, az árakról, a biztonságról és persze a nevezetességekről. Vágjunk is bele!

Indulás!

A Budapesttől 1464 kilométerre fekvő Marseille-t autóval tizenöt óra alatt lehet elérni. A táv üzemanyagköltsége 10 literes átlagfogyasztással 59 000 forint, amihez természetesen még hozzájönnek az autópálya-matricák. Az osztrák sztrádákra tíz napra 8.80 euróért kapunk plecsnit. Olaszországban az autópálya-kalkulátor szerint körülbelül 41 eurót kell leszurkolnunk, ha az osztrák határtól Torinóig autózunk. A francia szakaszon kapus rendszer működik, itt száz kilométerért 7-15 eurót kell fizetni.

A Wizz Airen kívül nincs közvetlen légi járat Marseille-be, ezért az a legjobb, ha Párizsba fapados járattal utazunk, onnan pedig az Air France szolgáltatásait igénybe véve a kikötőváros felé vesszük az irányt. Az oda-vissza utat, amennyiben időben vesszük meg a jegyeket, 80-90 ezer forintból meg lehet oldani. Ha a 780 kilométeres Párizs–Marseille-távot TGV-vel, gyorsvasúttal tesszük meg, az 6000-7000 forintba fáj korai foglalás esetén.

A legvérmesebb drukker első útja a városba érkezve minden bizonnyal a stadionhoz vezet. A Stade Vélodrome a város déli részén fekszik, a nyolcadik kerületben:

– 3,5 kilométerre a belvárostól

– 4,5 kilométerre a Saint-Charles vasúti pályaudvartól

– és 30 kilométerre a városon kívül eső tengerparti reptértől.

Autóval kétféleképp juthatunk el a létesítményig. Miután az 50-es autópályán elértük a várost:

– vagy a Sainte-Marguerite, Mazargues, La Plage, Center Ville-Vieux Port kijáratnál térünk le, majd az ezt követő körforgalomnál a Vélodrome felé vesszük az irányt.

– vagy a Baille, La Timone, Les Ports kijáratnál térünk le, majd balkanyar után a Boulvard Jean Moulin, Bld Rabatau és Stade Vélodrome táblákat kell figyelni.

Több helyen is azt tanácsolják, hogy parkolóhelyet a stadiontól távol keressünk, mert a létesítmény környékén elképesztő zsúfoltság várható.

A lakótelepi házak közé préselődött aréna, a Stade Vélodrome Fotó: Robert Grahn / Europress/AFP

Tömegközlekedés vs. taxi

Kezdjük a legdrágább megoldással. A taxik fuvardíja egy kilométerre 1,38 euró. Fontos azonban tudni, hogy amikor taxit int le az ember, a jármű a következő esetekben nem állhat meg:

ha kevesebb mint 50 m távolságra található egy taxiállomástól; ha buszsávban halad; ha le van már foglalva.

A reptérről többféleképpen is el lehet jutni a belvárosba. Ha a vonatot választjuk, öt eurót kell fizetni, cserébe a belvárosi Saint-Charles pályaudvarig mehetünk. A terminálhoz közeli vasútállomásra egyébként kisbuszokkal szállítják az utasokat. Annak a felnőttnek, aki busszal jutna el a már említett megállóhelyre, a harmincperces útért 8,2 eurót kell leperkálnia.

Marseille-ben a busz- és a vonatközlekedés mellett két metróhálózat is működik, a magyar válogatott szurkolóinak szempontjából a piros (azaz a 2-es) vonal a fontosabb. Ugyanis a Saint-Charles vagy a szintén belvárosi Noailles megállótól egyenesen a stadionhoz vezet az út: le lehet szállni a Rond-Point du Prado és a Sainte-Marguerite Dromel megállónál is, attól függ, a Vélodromot melyik oldalról akarjuk megközelíteni. Az említett két megállónál több busz is megáll. Íme Marseille közlekedési térképe!

Nézzük mennyibe kerül közlekedni:

– Vonaljegy: 1.50 euró

– A tízes gyűjtőjegy: 13.40 euró

– Napijegy: 5.20 euró

– A 72 órás jegy: 10.80 euró.

Aki úgy dönt, hogy a belvárosból gyalog megy a stadionhoz, az ugyan impozáns környezetben teheti meg útját, de azért jó 45 percet érdemes rászánni az útra.

A cigin spórolhat!

A marseille-i tartózkodás esetében érdemes figyelembe venni a különböző „élvezeti cikkek” költségeit. Átlagban egy 1,5 literes víz 1 euróba, egy doboz cigaretta 8 euróba, egy dobozos sör 2 euróba kerül. Egy alacsony kategóriájú étteremben egy fő 15 euró körüli összegből tud megebédelni. Érdemes a Flunch, félig önkiszolgáló vendéglátó egységeket keresni.

Biztonság, szurkolás

A párizsi nagykövetség mellett a magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki csoportmérkőzéseinek helyszínein, Lyonban, Bordeaux-ban és Marseille-ben ideiglenes konzuli irodát működtetnek majd a szurkolói zónák közelében.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) biztonsági szervezetén keresztül az MLSZ biztonsági szolgálata és a magyar rendőrség képviselői is ott lesznek a mérkőzéseken, illetve az érintett városokban.

Fan zone

A szurkolói zóna, a Parc du Prado (Prado Park) a tengerparton található: nyolcvanezer ember fér el itt. Június 11. és július 7-e között egy 160 négyszetméteres kivetítőn lehet nézni a meccseket, déltől este 8-ig strandfocival és csocsóval várják az érdeklődőket.

Nevezetességek

A város Földközi-tenger mentén húzódó rakpartjait még XII. Lajos és XIII. Lajos uralkodása idején építették 3,5 kilométer hosszan, ahol kellemes sétát lehet tenni. Ugyancsak megéri promenádra indulni a régi kikötőbe, ahol megszámlálhatatlan vitorlás parkol, az étteremválaszték pedig bőséges.

A régi kikötő egyedülálló látványt nyújt, ikonikus része a városnak Fotó: Bertrand Langlois / Europress/AFP

Érdemes bejárni a régi és új városrészeket, ahol megtalálható Szent Miklós és Szent János erődje is.

A Notre Dame de la Garde bazilikából lenyűgöző panoráma nyílik a városra Fotó: Boris Horvat / Europress/AFP

Egy kis túra keretében pedig érdemes „megmászni” a 154 méter magas La Garde dombot, ami korábban zarándokhelyként és kilátóként is funkcionált.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »