Magyar szurkolói buszokat vizsgáltak át olasz kommandósok

Milánó közelében megállítottak és feltartóztattak négy buszt, amelyek a franciaországi Európa-bajnokságra utazó magyar szurkolókat szállítottak. Molnár-Tóth Marianna főszervező arról beszélt, hogy az olasz hatóságok pirotechnikai eszközöket kerestek és koboztak el.

A Nemzeti Sport értesülései szerint a vasárnap este indult szurkolói konvoj utasait egy velencei benzinkút kifosztásával gyanúsítják a hatóságok.

„A négy buszunkból egy továbbhajtott, hármat viszont megállítottak a rendőrök, már rohamrendőrök is érkeztek a helyszínre. Nagyjából százötven-kétszáz drukkerről lehet szó” – idézi az nso.hu az utazás egyik szervezőjét, Poszpischek Tamást. „Azzal vádolnak minket a rendőrök, hogy kifosztottunk egy benzinkutat Velencénél. Most tart az ellenőrzés, nem tudjuk, mikor indulhatunk tovább.”

Az utazás főszervezője, Molnár-Tóth Marianna arról tájékoztatta a Nemzeti Sport Online-t, hogy nem benzinkútrablás miatt állították meg a rendőrök a buszokat, hanem pirotechnikai eszközöket kerestek és koboztak el a magyar szurkolóktól. Valamint az alkoholtilalom miatt az összes szeszesitalt is elvették.

A magyar válogatott Ausztria ellen Bordeaux-ban lép pályára kedden 18 órakor az F csoport első fordulójában.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »