Magyar szórólapot bírál a brit külügyminisztérium

A brit külügyminisztérium szerda este rövid nyilatkozatban utasította vissza annak a magyar kormány által készített szórólapnak a tartalmát, amely arra utal, hogy London egyes területeire nem lehet bemenni, mert a bevándorlók nagy száma miatt a hatóságok nem tudják ellenőrzésük alatt tartani.

A minisztérium álláspontja szerint a szórólap egyértelműen pontatlan. Nincsenek olyan területek az Egyesült Királyságban, ahol ne lehetne érvényt szerezni az Egyesült Királyság törvényeinek – áll a Foreign Office állásfoglalásában.

A külügyminisztérium szóvivője közölte, hogy a budapesti brit nagykövetség már kifejezte aggályait a magyar kormánynak a szórólap tartalma miatt.

A kormányzati kampány egyik szórólapja azt hangoztatja, hogy több száz „no-go” zóna van Európa nagyvárosaiban. S magyarázatként hozzáfűzi: a „no-go” zónáknak nevezett területek olyan városrészek, amelyeket a hatóságok nem képesek ellenőrzésük alatt tartani. Ezekben a kormányzat szerint a befogadó társadalom írott vagy íratlan normái nem érvényesülnek.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »