Magyar-szlovák: Már a NAKA vizsgálja a majdnem sálégetést

Magyar-szlovák: Már a NAKA vizsgálja a majdnem sálégetést

Bejárta az internetet az a magyar-szlovák Eb-selejtezős mérkőzésen készült hétfői fotó, melyen egy fekete ruhás szurkoló öngyújtóval próbál meggyújtani egy szlovák címeres szurkolói sálat.

Bár a sál meggyújtására végül nem került sor, a szlovák NAKA Nemzeti Terrorizmusellenes Egysége és extrémizmus-specialistái már foglalkoznak az üggyel.

A hírről a szlovák rendőrség számolt be hivatalos facebook-oldalán.

A hétfői szlovák győzelemmel végződő találkozó még napokkal később is rezonál a szlovák sajtóban, mely próbálja fenntartani a témát. Csütörtökön a szlovák Külügyminisztérium is behívatta a magyar nagykövetet, hogy megüzenje Budapestnek, nem lesz jó hatással a szlovák-magyar együttélésre és az országok közötti kapcsolatokra, ha ilyen esetek megtörténhetnek Magyarországon.

Hírdetés

A szlovák külügy elítéli a magyar-szlovák meccsen történteket, behívatták a magyar nagykövetet

Szijjártó Péter magyar külügyi és külgazdasági miniszter reakciójában jelezte, hogy túlzottnak tartja a szlovák reakciókat. Mint mondta,

“ha én minden egyes olyan eset után behívnám a szlovák nagykövetet a külügyminisztériumba, amikor egy sporteseményen szlovák szurkolók tiszteletlenül viselkednek magyar emberekkel, sportolókkal, a magyar nemzettel szemben, akkor a szlovák nagykövet állandóan ott lenne a minisztériumban”.

Magyar-szlovák – Szijjártó: eltúlzott és hisztérikus a szlovák diplomácia reagálása

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »