Magyar–szerb pólócsata a riói olimpia csoportkörében

Magyar–szerb pólócsata a riói olimpia csoportkörében

A magyar férfi és női vízilabda-válogatott is egy csoportban játszik majd az aktuális világbajnokkal, a szerb, illetve az amerikai csapattal a riói olimpián – derült ki a vasárnapi trieszti sorsoláson.

sorsolas_2_3M5A5550_bBenedek Tibor a sorsoláson (fotó: Vlv.hu)

A férfiaknál a magyarok a szerbeken kívül a görögökkel, a brazilokkal, az ausztrálokkal és a japánokkal mérkőznek az A csoportban, a nőknél pedig az idén Európa-bajnok együttes az olimpiai címvédő amerikaiak mellett a spanyolokkal és a kínaiakkal csap majd össze a B-ben – írja az MTI.

„Látható, hogy az A csoport a könnyebb, ennek van előnye és hátránya is – értékelt Benedek Tibor, a férfiválogatott szövetségi kapitánya az M4 Sportnak a sorsolást követően. – Az előnye az, hogy benn leszünk a négyben, a hátránya, hogy utána már nem lesz könnyű mérkőzésünk. Szerintem jó ez a sorsolás nekünk, bizakodó vagyok.”

A csoportok sorsolását a férfiak magyar győzelemmel zárult trieszti selejtezőtornája után tartották.
A férfiaknál két hatos, a nőknél két négyes csoportban zajlanak a küzdelmek az első szakaszban a nyári játékokon, majd a negyeddöntőtől már egyenes kieséses rendszerben folytatódik a torna.

Csoportbeosztások, férfiak:

A csoport: Szerbia, Görögország, Brazília, Ausztrália, Japán, Magyarország

B csoport: Egyesült Államok, Spanyolország, Franciaország, Montenegró, Olaszország, Horvátország

Nők:

A csoport: Olaszország, Oroszország, Ausztrália, Brazília

B csoport: Spanyolország, Kína, Magyarország, Egyesült Államok


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »