Magyar-szerb – Marco Rossi: Nehéz feladat vár mindkét válogatottra

Magyar-szerb – Marco Rossi: Nehéz feladat vár mindkét válogatottra

A Szerbia elleni, csütörtöki felkészüli mérkőzést megelőzően Marco Rossi szövetségi kapitány mellett Botka Endre válaszolt az újságíróknak. Az újoncokkal kapcsolatban elhangzott, hogy ugyan gyorsan beilleszkedtek, de a kezdőcsapatban a rutinosabb játékosok vannak előnyben.

Botka Endre, a Ferencváros védője a válogatott szerdai sajtótájékoztatóján kifejtette, tétje ugyan nincs a csütörtöki, Szerbia elleni felkészülési mérkőzésnek, a csapat mindenesetre úgy készül, hogy a szerbek komolyan veszik majd a találkozót.

És mi is szeretnénk a legjobb teljesítményünkkel előrukkolni – mondta Botka Endre. – Az utolsó simítások vannak már csak hátra, apró részleteken kell még csiszolnunk a mérkőzésig.

A ferencvárosi játékos hangsúlyozta, a legfontosabb céljuk, hogy amit az elmúlt időszakban felépítettek, azt megtartsák és továbbfejlesszék. Elsősorban a nyári Nemzetek Ligája találkozókra készülnek, ebből a szempontból fontos a rájuk váró két felkészülési mérkőzés.

Az újoncoknak is gyorsan sikerült beilleszkedni, hiszen a magyar válogatott egy nagyon jó közösség

tette hozzá Botka Endre.

Marco Rossi szövetségi kapitány az újoncokkal kapcsolatban úgy fogalmazott, folyamatosan figyeli edzéseken a teljesítményüket. A kezdőcsapat felelőssége minden esetben nagy, így ott a már bizonyított játékosok vannak előnyben.

Nehéz feladat előtt áll a két válogatott, mert kevés az időnk, ezért maximális figyelmet kérek a játékosoktól az edzések során is. Bízom a kerettagok hozzáállásában, mint mindig, de ez szükséges is a jó teljesítményhez.

A csütörtöki ellenfelükkel kapcsolatban pedig elmondta, nagyot változott a szerb csapat, sokkal szervezettebb lett. Mesterük, Sztojkovics pedig kiemelkedő volt játékosként is.

Hírdetés

Egyike volt azon keveseknek, akik Paolo Maldinit is zavarba tudták hozni. A Távol-Keleten nagyszerűen dolgozott eddig is, a válogatottal egyenes ágon jutottak ki a vb-re

zárta a sajtótájékoztatóját Marco Rossi.

A szerbek szövetségi kapitánya Dragan Sztojkovics elárulta, szurkolt a magyaroknak a tavalyi Eb-n, véleménye szerint gyors, modern focit játszott a csapat.

Másoknak is okoztak már problémát az utóbbi időszakban, nekünk is nehéz dolgunk lehet csütörtökön. Az eredményei miatt is tiszteljük ellenfelünket, jó mérkőzésre van kilátás.

Magyar-szerb – Felkészülés a Nemzetek Ligájára

Az ellenfél részéről Dusan Tadic, az Ajax labdarúgója is nyilatkozott:

Minden edzéshez, minden mérkőzéshez a lehető legkomolyabban állunk hozzá. Meg kell mutatnunk, hogy erősek vagyunk, jó úton haladunk. Sztojkovics érkezése óta mindenki képes a legjobbját adni a válogatottban, egységes csapatként kell dolgoznunk Budapesten is.

Marco Rossi levezényelte a csapat utolsó edzését a felkészülési találkozó előtt, amelyen a szerbek elleni taktikát gyakorolta a válogatott. Bár az edzés sajtónyilvános részén Lang Ádám kapott egy rúgást a bokájára, de be tudta fejezni a tréninget, így a Telkiben készülő játékosok közül mindenki a szakmai stáb rendelkezésére áll.

A Magyarország–Szerbia találkozót március 24-én, 19.30-tól rendezik a Puskás Arénában. Jegyek még kaphatók a meccsjegy.mlsz.hu oldalon.

A korábbi technikai akadályok elhárultával az is eldőlt, hogy a mérkőzésen lesz VAR.

mlsz.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »