Magyar szakember lett a Mastercard kártyaelfogadásért felelős vezetője

Magyar szakember lett a Mastercard kártyaelfogadásért felelős vezetője

Magyar szakembert, Gauder Milánt nevezték ki a Mastercard globális kártyaelfogadásért felelős vezetőjének – közölte a nemzetközi cég szerdán az MTI-vel.

Gauder Milán – trademagazin.hu

Hírdetés

A magyar szakember felel ezután a fizetéstechnológiai cég online és fizikai elfogadású termékeiért. Feladatai közé tartozik a fizikai és online kártyaelfogadás bővítése és fejlesztése, ideértve többek között az olyan újgenerációs megoldásokat, mint a softPOS (a mobiltelefon kártyaterminálként való használata), a tokenizáció, a Click to Pay, vagy a feltörekvő piacok fizetési struktúrájának fejlesztése, mint a QR kódos fizetés.

Gauder Milán 2008-tól a Mastercard Magyarországért felelős igazgatója volt. 2010-től a kelet-közép-európai regionális vezetői feladatokat is ellátta. 2014-től a közel-keleti és afrikai régió regionális igazgatója. 2017-től londoni székhellyel irányította a Mastercard tanácsadói és fizetésbiztonsági részlegét Európában, 2019-től pedig ő vezette a Mastercard teljes európai termékfejlesztési és innovációs részlegét.
   
A legutóbbi gyorsjelentés szerint a tavalyi harmadik negyedévben az elemzők által vártnál jobban csökkent a Mastercard nyeresége és bevétele, mivel a koronavírus-járvány okozta gazdasági visszaesés hatására a fogyasztók kevesebbet költöttek hitel- és betéti kártyáikkal.

A kártyakibocsátó cég az egy évvel korábbinál 14 százalékkal kisebb, 3,837 milliárd dollár bevételt ért el tavaly július-szeptemberben. Adózott eredménye csaknem 29 százalékkal, 1,5 milliárd dollárra, részvényenként 1,51 dollárra esett az egy évvel korábbi 2,1 milliárd dollárról, részvényarányosan 2,07 dollárról.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »