Magyar súlylökőért izgulhatunk a döntőben

Magyar súlylökőért izgulhatunk a döntőben

Márton Anita bejutott a súlylökés – magyar idő szerint szombaton 3.05 órakor kezdődő – döntőjébe a riói olimpián. Jól kezdtek a magyar hétpróbázók is.

Az idén a fedettpályás világbajnokságon és a szabadtéri Európa-bajnokságon is ezüstérmes Márton elsőre túldobta a 18,50 méteres selejtezőszintet – igaz, csak egy centiméterrel.

Zsivoczky-Farkas Györgyi és Krizsán Xénia is jól kezdett hétpróbában a riói olimpia atlétikai versenyeinek nyitónapján.

Jól indul hétpróbázóink olipmiai szereplése is. A 19 fős magyar atlétikai csapatból az Európa-bajnoki ötödik Zsivoczky-Farkas Györgyi mutatkozott be elsőként az Olimpiai Stadion kék rekortánján a hűvös, esős idővel induló pénteken. A létesítmény, amely a Botafogo labdarúgócsapatának otthona, 60 ezer néző befogadására alkalmas, ám délelőtt alig pár százan foglaltak helyet a lelátón.

 Zsivoczky-Farkas Györgyi a 100 m gát első futamában remekül rajtolt, s elsőként ért célba, méghozzá 13.79 másodperces egyéni csúccsal (1008 pont).

Az Eb-4. Krizsán Xénia a harmadik, azaz második legerősebb futamban indult, amelynek rajtjára újra rákezdett az eső. A tavaly U23-as Európa-bajnok atléta 13.66 másodpercet futott – nem sokkal elmaradva 13.51-es legjobbjától -, ami 1029 pontot ért.

A számot a címvédő brit Jessica Ennis-Hill nyerte 12.84 mp-vel (1149 p). Krizsán 18., Zsivoczky-Farkas a 21. a 31 indulóból a 100 m gát után.    

A hétpróbázókra még a magasugrás, a súlylökés és a 200 méter vár az első napon.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »