Magyar Sí Szövetség: Miklós Edit nem lesz ott a téli olimpián

Magyar Sí Szövetség: Miklós Edit nem lesz ott a téli olimpián

Világkupa dobogós sízőnk megsérült az alpesi sí világkupa idei első szuperóriás-műlesikló versenyén, az ausztriai Bad Kleinkirchheimben. Miklós Edit a célvonalon áthaladva bukott, a villachi kórházba szállították, ahol kiderült, hogy a jobb térdében szalagszakadás történt. Később átszállították kezelőorvosához, aki a műtét mellett döntött – olvasható a Magyar Sí Szövetség honlapján.

A phjongcshang téli olimpiára készülő, csíkszeredai születésű síző 50-es rajtszámmal vágott neki a pályának Bad Kleinkirchheimben, és a célegyenesben az utolsó kaput kihagyva haladt át a célvonalon, hanyatt esett, a hátán többször megpördült, majd percekig mozdulatlanul feküdt a havon. Rövid idő múlva a mentők hordágyra tették és helikopterrel a villachi kórházba szállították. Ott megröntgenezték, majd úgy döntöttek, hogy a tavalyi műtétét végző kezelőorvosa, dr. Christian Schenk nyilatkozzon arról, hogy Miklós Edit olimpiai részvétele és a jövője szempontjából mi a megfelelő eljárás.

A versenyen tartózkodó Stark Márton, szövetségi kapitány elmondása szerint Edit nem vesztette el az eszméletét.

Dr. Schenk klinikáján az orvosi team megállapította, hogy Edit keresztszalag szakadást szenvedett és még szombaton éjjel megműtik. Ezzel biztossá vált, hogy a szocsi olimpián 7. helyen végzett sportoló nem lesz ott a februárban kezdődő phjongcshang téli olimpián.

Hírdetés

Miklós Edit szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt sérült meg az ausztriai Zauchensee-ben, a világkupa edzésén, miután mindkét térdét meg kellett műteni. Küzdelmes rehabilitációs időszak következett Edit számára, majd augusztusban kezdte el a havas edzéseket, és december elején tért vissza, Lake Louise-ban a világkupába, ahol a 14. helyen végzett lesiklásban.

skihungary.hu

Nyitókép: index.hu

Kapcsolódó tartalom:


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »