Magyar sajtó: Hamarosan bejelenthetik, hogy Világi Oszkár lesz az ETO tulajdonosa

Magyar sajtó: Hamarosan bejelenthetik, hogy Világi Oszkár lesz az ETO tulajdonosa

Nagyon közel a váltás: A DAC tulajdonosa vezetheti vissza az elitbe a négyszeres NB I-es bajnok klubot címmel közölt cikket csütörtökön a csakfoci.hu. Ugyanez a portál volt az, amely először felvetette annak lehetőségét, hogy Világi Oszkár érdeklődik az ETO iránt, majd a csallóközi vállalkozó maga is elismerte, hogy nem kacsa a hír.

Világi még decemberben nyilatkozta azt a DIGI Sport-nak, hogy év végéig pont kerülhet az ügy végére, a bejelentés azonban idáig elmaradt. A csakfoci.hu azonban úgy tudja, hogy már csak napok kérdése és Világi Oszkár hivatalosan is az ETO tulajdonosa lesz.

A DAC tulajdonosa korábban vázolt tervei szerint a két klub akadémiáinak együttműködését erősítenék mivel úgy véli, hogy akadémiai szinten tudnának a leghatékonyabbak lenni.

“Megvan az adottság ahhoz, hogy futballközponttá nőjünk ebben a közép-európai régióban.”

fogalmazott decemberben Világi.

Hírdetés

A csakfoci.hu információi szerint Világi jobbkeze az ETO-nál a rozsnyói születésű Soldos Péter lehet.

A 49 éves szakember tíz évig dolgozott erőnléti edzőként a magyar kézilabdában, pár éve a Veszprém ajánlatát azonban azért nem fogadta el, mert inkább a sportdiplomataként vagy sportvezetőként szeretett volna bizonyítani. Elvégezte a prágai Károly Egyetemet, majd a budapesti Testnevelési Egyetemet is.

Világi elismerte, hogy tárgyal az ETO-val, még idén pont kerülhet a vásárlási ügylet végére

Közben január 17-én lezárult a felszámoló által a győri stadionra és az ETO Parkra kiírt árverés. Az ETO Park Kft. vagyona az árverési hirdetmény szerint 8,2 milliárd forintot ér, a győztes ajánlat összege 8,27 milliárd forint volt.

Az árverésre került (az előzetes felmérés szerint “átlagos állapotú”) vagyonelemek között van:   – A 16 ezer néző befogadására alkalmas, 2008-ra felépült győri stadion (becsült értéke 1,3 milliárd forint) – Egy 307 millió forintra taksált “egyéb edzőközpont” – Az energiaközpont (95 millió forint) – A promenád (71 millió forint) – Egy szálloda (1,7 milliárd forint) – És egy 4,7 milliárd forint értékű élményközpont

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »