Magyar részvétel az egyházi bíróságok alkalmazottainak szóló továbbképzésen Rómában

Magyar részvétel az egyházi bíróságok alkalmazottainak szóló továbbképzésen Rómában

Szeptember 16. és 21. között nemzetközi házassági és eljárásjogi továbbképzést tartanak kánonjogászoknak Rómában, a Pontificia Università della Santa Croce (Pápai Szent Kereszt Egyetem) szervezésében.

Az egyhetes kurzus során a házassági peres eljárások aktuális kérdéseit járták körbe a résztvevők olasz, spanyol és angol nyelven. Ferenc pápa 2015-ben kiadott eljárásjogi reformja nyomán az egyházi bíróságok és az azokat felügyelő püspöki szolgálatra még nagyobb hangsúlyt kell fektetni a világegyház közel 1300 egyházi bíróságán. A továbbképzés során a legjellemzőbb házassági érvénytelenségi okok beható vizsgálata után a bírósági munkatársak előtt álló kihívásokra igyekeztek reflektálni az előadók és a nyelvi csoportmunka résztvevői.

Hírdetés

Magyarországról öten vettek részt a kurzuson (Dr. Linczenbold Levente bírósági helynök – Eger, Dr. Tanczik Balázs bírósági helynök – Vác, Sereghy Xénia kötelékvédő – Eger, Lieber Mária Katalin bíró – Vác és Kiss Gábor bírósági titkár – Eger), melynek végén, pénteken látogatás tettek az Apostoli Szignatúra Legfelsőbb Bíróságán, ahol a csoportot Mons. Giuseppe Sciacca püspök köszöntése után Dr. Nikolaus Schöch és Dr. Enrico Giarnieri vezette körbe.

Szöveg és fotó: Kiss Gábor

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »