Magyar-portugál előtt – Rossi: a portugálok sztárjait csak egységesen, csapatként lehet semlegesíteni

Magyar-portugál előtt – Rossi: a portugálok sztárjait csak egységesen, csapatként lehet semlegesíteni

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint a portugálok sztárjait csak egységesen, csapatként lehet semlegesíteni a keddi Eb-mérkőzésen. Szalai Ádám szerint labdával bátran kell futballoznunk kedden este – számolt be az mlsz.hu.

A magyar válogatott megtartotta a keddi, portugálok elleni Eb-mérkőzést megelőző utolsó edzését, valamint a találkozó hivatalos sajtótájékoztatóját, utóbbin Marco Rossi mellett a csapatkapitány, Szalai Ádám vett részt.

“A motivációval minden rendben, nem is lenne helye a válogatottban annak, akit külön motiválni kellene egy Európa-bajnokság előtt – fogalmazott a szövetségi kapitány. – A játékosok már nagyon várják, hogy pályára lépjenek a tornán, és képviseljék Magyarországot. Arra a kérdésre, hogy kitől kell tartanunk a holnapi mérkőzésen, felsorolhatnám a teljes portugál csapatot, a teljes keretet, hiszen az előző Eb-győztesről, a Nemzetek Ligája aranyérmeséről beszélünk. Minden játékosuk veszélyes ránk, de elsősorban elképesztő támadósoruk tölthet el bennünket aggodalommal, még a kispadon is klasszisok ülnek majd. Nekünk csapatként kell felvennünk velük a versenyt, szervezetten kell futballoznunk, ki kell segítenünk egymást a pályán, le kell zárnunk a területeket, és emellett szerencsére is szükségünk lesz a jó eredményhez.”

Marco Rossi azt is elárulta, hogy Szalai Ádám tagja lesz a kezdőcsapatnak, miként a májusi felkészülési mérkőzéseket kihagyó Sallai Roland is. Szalai Ádám tehát kedden csapatkapitányként vezeti ki a pályára a magyar válogatottat, és úgy véli, jóval erősebb portugál együttes vár ránk, mint öt évvel ezelőtt, a franciaországi Eb-n.

Hírdetés

“Karrierem egyik legnagyobb eredménye, hogy a magyar válogatott csapatkapitányi karszalagját viselhetem, és tökéletesen tisztában vagyok ennek a súlyával – mondta Németországban légióskodó támadó. – A legfontosabb szerepemet abban látom, hogy támogassam a csapattársaimat, valamint összetartó egységet hozzak létre a pályán és a pályán kívül egyaránt. Az öt évvel ezelőtti Európa-bajnokság fantasztikusan indult a számunkra, tudjuk jól, milyen fontos az első mérkőzés, de azzal is tisztában vagyunk, milyen csoportellenfeleink vannak, kikkel mérkőzünk meg a következő napokban. Taktikailag és védekezésben nagyon kell figyelnünk, labdával pedig bátran kell játszanunk. Sokkal erősebb portugál csapatot várok, mint a 2016-os Eb-n. Az öt évvel ezelőttinél sokkal erősebb portugál csapatot látok magam előtt.”

A Puskás Arénáról és az ötvenezer magyar szurkolóról Szalai Ádám elmondta: pályafutása legszebb élményei közé tartozik a stadion 2019-es nyitómeccse, annak a találkozónak az atmoszférája még mindig élénken él az emlékeiben.

“Mindenkinek a legnagyobb álma teljesül azzal, hogy Európa-bajnokságon, magyar szurkolók előtt viselheti a válogatott mezét. Boldog vagyok, hogy összejött az újabb Eb-részvétel, már nagyon várom a mérkőzést”

tette hozzá Szalai Ádám.

mlsz.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »