Magyar-portugál: 3-3 a vége, továbbjutottunk

Végül 3-3-as döntetlennel zárult a magyar-portugál mérkőzés a franciaországi Lyonban a foci EB selejtezőin. Magyarország biztos továbbjutó, Gera Zoltán és Dzsudzsák Balázs lőtték a magyar gólokat.

Magyar Menedék - Badiny

Gera Zoltán góljával szerezte meg a vezetést a magyar fociválogatott a portugálok elleni EB-meccsen, az ellenfél részéről Nani egyenlített az első félidő vége felé. A második félidőben gólözön volt, Dzsudzsák Balázs és Ronaldo lőtt két-két gólt.

A magyarok Gera Zoltán gyönyörű lövésével a 19. percben szereztek vezetést. A ferencvárosi támadó 37 évesen és 61 naposan a magyar válogatott történetének legidősebb, az Eb-k történetének második legidősebb gólszerzője lett az osztrák Ivica Vastić mögött. A portugálok Nani révén a 42. percben egyenlítettek. A második félidőben bő negyedóra alatt négy gól esett: Dzsudzsák Balázs duplájára mindkétszer Cristiano Ronaldo válaszolt.

A portugálok legnagyobb sztárja 17. Eb-meccsén lépett pályára, ezzel pedig – a francia Lilian Thuramot és a holland Edwin van der Sart megelőzve – egyedüli rekorderré vált, illetve elsőként négy kontinensviadalon is eredményes volt.

Magyarország a két csapat 11. meccsén negyedik döntetlenjét elérve is nyeretlen maradt Portugália ellen.

MNO


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »