Magyar Péter Ukrajnába utazik – segélyt visz Kijevbe és Kárpátaljára

Magyar Péter Ukrajnába utazik – segélyt visz Kijevbe és Kárpátaljára

Ma hajnalban Ukrajnába utazik Magyar Péter, az Tisztelet és Szabadság (TISZA) párt vezető politikusa. Magyar segélyeket visz Kijevbe és Kárpátaljára, miután az orosz hadsereg hétfőn lebombázott egy gyermekkórházat az ukrán fővárosban.

– írta a közösségi hálón. Magyar Péter facebookos felhívása nyomán alig pár óra alatt majdnem 15 millió forint pénzbeli adomány és óriási mennyiségű orvosi felszerelés, gyógyszer, higiéniai eszköz, tartós élelmiszer, baba-mama csomagok érkezett felajánlásként a Medspot Alapítvány és a TISZA Párt kijevi és kárpátaljai humanitárius látogatásához.

A politikus elmondta: Szerda hajnalban 3 kisbusszal, egy szállító járművel, a „közönségkedvenc Ricsivel” (a platós furgon; megj.) és két mentőautóval elindul Kijevbe, ahová várhatóan késő este érkezik meg.

Hírdetés

  „Csütörtök reggel ellátogatunk a lebombázott kórházba, majd oda, ahova a sérült gyereket szállították. Majd elindulunk vissza Kárpátaljára. Csütörtök éjszaka érkezünk Ungvárra. Pénteken ott is és Beregszászon is találkozunk a magyar közösség tagjaival és egyházi vezetőkkel. Várhatóan pénteken este érkezünk haza. A látogatás során nem találkozunk politikai vezetőkkel, csak civilekkel.”

– ismertette Magyar Péter az ukrajnai útja fontosabb állomásait. Mint ismeretes, hétfőn egy orosz rakétatámadás során találat ért egy kijevi gyermekkórházat. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kedden arról írt az X-en (Twitter), hogy a halálos áldozazok száma immár 38-ra emelkedett. További 190 embert különféle sérülésekkel kellett kórházba szállítani.

Körkép.sk, Facebook/Péter Magyar


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »