Magyar óvodába magyar sarok – újabb óvodatámogatási csomag Budapestről

Magyar óvodába magyar sarok – újabb óvodatámogatási csomag Budapestről

Jókai Tibor, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének (SZMPSZ) elnöke és Grezsa István magyarországi kormánybiztos jelenlétében adták át ma Komáromban a „Magyar sarok” csomagot.

Ez a Magyar Kormány ajándéka, a szlovákiai magyar óvodáknak összeállított módszertani és szakmai segédanyagokat tartalmaz. Grezsa ünnepi beszédében elmondta, a Kárpát-medencei óvodafejlesztési programból egy főre a Felvidékre jut a legnagyobb támogatás.

A program összköltsége 38,5 milliárd forint. Jókai Tibor közölte, az SZMPSZ az óvodafejlesztési programban szakmai, stratégiai partnerként vesz részt. Az SZMPSZ a hazai magyar óvópedagógusok javaslatára szakmai, módszertani csomagot állított össze „Magyar sarok” néven azoknak az óvodáknak, ahol magyar nyelvű nevelés folyik. Összesen 344 intézmény részesül támogatásban. Az egyházi és önkormányzati óvodák létesítése az anyanyelven történő szocializációt segíti elő. A program lehetőséget teremt az óvópedagógusoknak, hogy megismerkedjenek az új módszerekkel, továbbképzéseken vegyenek részt. (ssz) 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »