Magyar nyelvű oktatóvideók is készülnek az oktatási minisztérium berkeiben

Magyar nyelvű oktatóvideók is készülnek az oktatási minisztérium berkeiben

A koronavírus-járvány miatti korlátozások nagyban nehezítik az oktatás menetét. Már a járvány első hulláma idején a szlovákiai oktatási intézmények átálltak a távoktatásra. A  nemzetiségi iskolákban a zökkenőmentes  távoktatást a szlovák oktatásügyi minisztérium is segíti.

Mint Filip Mónika, az oktatásügyi minisztérium nemzetiségi és inkluzív oktatásért felelős államtitkára a mai napon a közösségi oldalán bejelentette: rövid oktatóvideók készítésébe kezdenek, amelyek segítik a tanár munkáját, hozzátéve, hogy a leendő oktatóvideók a távoktatásban hasznosíthatóak, valamint az iskolai oktatásból betegség miatt hiányzó tanulókat is segítheti majd.

Jelenleg még zajlik a magyar, ruszin és roma nyelvű oktatóvideók készítése.

Hírdetés

Mint az államtitkár asszony megjegyezte: a feldolgozandó témákat gyakorló pedagógusok adják elő. A pedagógusok Szlovákia-szerte különböző tanintézményekben tevékenykednek. Az oktatóvideók koordinátora a szaktárcán belül Kocskovics Gabriella.

Minden oktatóvideó mellé egy feladatlapot is csatolnak. Mint elmondta, a nemzetiségi kisvideók még csak most készülnek, illetve elbírálás alatt vannak. Az elkészített oktatófilmek az alábbi honlapon lesznek elérhetőek.

– zárta gondolatait az államtitkár asszony.

Mint már korábban beszámoltunk róla, a szaktárca a Komáromi Jókai Színházzal közösen feldolgozta a magyar alapiskolák irodalmi szemelvényeit, ezzel is segítve a távoktatást.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »