Magyar Nagydíj időmérő: Hamilton az élen, Sainz a gumifalban

Magyar Nagydíj időmérő: Hamilton az élen, Sainz a gumifalban

A 36. Magyar Nagydíj mogyoródi időmérőjének első szakaszát a Red Bull pilótája, Max Verstappen 1:16.214-gyel nyerte, őt a két mercedeses, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas követte 210, illetve 355 ezredmásodperc hátránnyal. Ebben a szakaszban kiesett Juki Cunoda (AlphaTauri), George Russel (Williams), Nicholas Latifi (Williams), Nyikita Mazepin (Haas) és Mick Schumacher (Haas).

A Q2-ben Carlos Sainz az első mért körén „eldobta a vasat”: a célegyenesre fordító kanyarban elindult a Ferrari hátulja, így kisodródva a gumifalba csapódott, az időmérőt pedig meg is kellett szakítani.

Ekkor Hamilton vezetett 1:16.553-mal, de újraindítás után folyamatosan javultak a köridők. A Q2-t végül Verstappen nyerte 1:15.650-nel, mögötte Lando Norris (McLaren) végzett 735, illetve Pierre Gasly (AlphaTauri) 744 ezredmásodperccel.

Kiesett Daniel Ricciardo (McLaren), Lance Stroll (Aston Martin), Kimi Raikkonen (Alfa Romeo), Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) és a falba csapódott Carlos Sainz.

Következett a mindent eldöntő harmadik etap, itt tulajdonképpen már az első felében ellőtték a puskaport a pilóták, a végén nem sokan tudtak javítani idejükön.

Hírdetés

A Q3-ban Lewis Hamilton volt a leggyorsabb, ideje 1:14.419. Mögötte csapattársa, Valtteri Bottas végzett 315, majd Max Verstappen 421 ezredmásodperc hátránnyal. Az ugyancsak Red Bull-os Sergio Perezék eltaktikázták magukat, az utolsó gyors körre a kvalifikáció leintése miatt nem tudott elmenni, ennek ellenére a negyedik helyről rajtolhat vasárnap.

Az ötödik Pierre Gasly, a hatodik Lando Norris, a hetedik Charles Lecler (Ferrari), a nyolcadik Esteban Ocon (Alpine), a kilencedik Fernando Alonso (Alpine), a tizedik pedig Sebastian Vettel lett.

Az első körből induló két Mercedes a futamon közepes, míg az üldöző Red Bullok lágy gumikon fognak indulni.

A 36. Magyar Nagydíj vasárnap délután 3 órakor rajtol.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »