Magyar közönségnek énekel az egyik legsikeresebb brit énekesnő

Magyar közönségnek énekel az egyik legsikeresebb brit énekesnő

Miután nyáron egészségügyi okok miatt végül nem lépett fel a vizes világbajnokság nyitóünnepségén Emeli Sandé brit soul és R&B énekesnő, így a csalódott rajongóknak nagy megkönnyebbülés lehet, hogy a díjnyertes dalszerző idén egész estés koncerted ad Budapesten.

A többszörösen díjazott, skót Sandé február 18-án először énekel majd magyar közönségnek, a Papp László sportarénában. A fellépést azért övezi komoly érdeklődés, és magas elvárások, mert mert az eddigi tapasztalatok szerint az énekesnő élőben is sikeresen tudja megteremteni azt az őszinte és meghitt atmoszférát, amely a dalait hallgatva is érezhető.

Hírdetés

Emeli Sandé hamar kitűnt tehetségével, gyermekkora óta zongorázik, énekel, 11 évesen pedig megírta első dalát is. Már középiskolásként is ajánlatokkal bombázták a kiadók, de akkor még mindezt visszautasította, s inkább a tanulmányaira koncentrált. Az orvosi egyetem mellett írta dalait, klubokban zongorázott és énekelt. Első önálló kislemeze 2011 augusztusában jelent meg Heaven címmel. A következő, Our version of events című 2012-es lemezével pedig már elsöprő sikert aratott: több héten állt az első helyen, és a legnagyobb példányszámban eladott album lett az Egyesült Királyságban. Ugyanebben az évben elnyerte első Brit Awards díját, melyet 2013-ban újabb két elismeréssel gazdagított.

Négy évbe telt, mire az elsőt követően megjelent második stúdiólemeze, a Long live the Angels, amely rögtön a második helyen startolt az Egyesült Királyságban kiadott albumok ranglistáján. A zene ügyéért tett szolgálatai miatt Erzsébet királyné a Brit Birodalom Rendjének tagja (MBE) címmel is kitüntette.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelenik meg. A megjelenés időpontja: 2018.02.09.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »