Magyar képviselet az SaS listáján? A Most-Híd örülne, az MKP még tárgyalna, a Magyar Fórum elutasítja

Magyar képviselet az SaS listáján? A Most-Híd örülne, az MKP még tárgyalna, a Magyar Fórum elutasítja

A Most-Híd üdvözölné, ha a liberális pártok „megfelelő modellt” találnának, és a soron következő parlamenti választásokon közös listán indulnának – idézte a TASR hírügynökség Debnár Klárát, a vegyespárt szóvivőjét, aki az SaS ajánlatára reagált. A jobboldali liberálisok korábban azt a javaslatot tették, hogy a magyar pártok induljanak közös listán, és felajánlották, hogy akár az SaS listáján kapjanak helyet.

Abban az esetben, ha a „liberális irányú” politikusok nem jutnának egyezségre, a Most-Híd más megoldást is elképzelhetőnek tartana.

„Olyat, amelyben a mi választási listánkon kapna helyet néhány feddhetetlen személyiség a liberális körökből, akiknek számít a régiók, a kisebbségek, a szabadság és igazságosság sorsa, és akik életvitelünkhöz és értékeinkhez közel állnak”

fejtette ki az SaS ajánlatára reagálva Ravasz Ábel, a párt alelnöke.

Az MKP „pozitívan” viszonyul az SaS ajánlatához, de jelenleg a „közös magyar képviselet” kialakítása érdekében más magyar pártokkal tárgyal az együttműködésről.

Hírdetés

„A tárgyalások jó irányba tartanak”

nyilatkozta a TASR-nek Fiala Ilona, a párt sajtótitkára.

A Simon Zsolt-féle magyar Fórum álláspontja szerint az ő jelöltjeik sem az SaS, sem más szlovák párt listáján nem fognak szerepelni.

„Nekünk az az elsődleges, hogy magyar szavazatokkal magyar képviseletet juttassunk a parlamentbe”

fogalmazott Simon Zsolt.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »