Magyar jelöltek a második vonalban: megőrizné az RMDSZ a politikai alkukkal szerzett helyettesi tisztségeket a szórványban

Magyar jelöltek a második vonalban: megőrizné az RMDSZ a politikai alkukkal szerzett helyettesi tisztségeket a szórványban

Rendhagyó módon román listán indítja jelöltjeit az RMDSZ Beszterce-Naszód és Hunyad megyében, míg a többi közép-, dél- és észak-erdélyi szórványmegyében a politikai együttműködések révén megszerzett alpolgármesteri tisztségeket igyekszik megtartani a közelgő helyhatósági választásokon.
Nem ígérnek nagy izgalmakat a helyhatósági választások Erdély fővárosában: hiába akadt számos kihívója, nagy valószínűséggel a következő négy évben is Emil Boc marad Kolozsvár polgármestere. A Nemzeti Liberális Párt (PNL) egyik fő bázisának számító kincses város élén több mandátumot letudó elöljárónak egyébként számos kritikusa akad.

Hírdetés

Sokan felróják neki, hogy az olyan nagyberuházások helyett, mint a sokak számára életbe vágó körgyűrű vagy új hidak, inkább fákat ültet, és sporttelepeket avat, miközben a zsúfolt gépkocsiforgalom miatt a város fuldoklik a szmogban, a lakosok órákat töltenek dugóban.

Eközben a populista megnyilvánulásokat kedvelő elöljáró nap mint nap arról számol be nagy csinnadrattával Facebook-oldalán, hogy felfestették a kerékpársávokat, vagy újabb szelektív szemeteskukát helyeztek ki.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »