Magyar Idők: amerikaiak buktatták le a Soros-egyetemet

Magyar Idők: amerikaiak buktatták le a Soros-egyetemet

Semmilyen közös posztgraduális képzést nem indított a Közép-Európai Egyetem (CEU) az Egyesült Államokban található Bard College-dzsal (BC) – írta a csütörtöki Magyar Idők a birtokába került hangfelvételre hivatkozva.

A lap közölte: a felvételen a BC mesterképzésért felelős tanulmányi osztályának vezetője, Janet ­Stetson arról tájékoztat egy hallgatót, aki a BC-n futó és jövőre induló CEU-s képzésekről érdeklődik, hogy a CEU-nak nincs mesterdiplomát adó képzése a Bard College-on, és azon kívül sem indított semmilyen képzést Amerikában.

A lap közlése szerint a tanulmányi osztály vezetője arról tájékoztatta az érdeklődőt, hogy “minden olyan Bard College-kurzust, amelynek köze van a CEU-hoz, csak az utóbbi intézményben oktatják, tehát nem az Egyesült Államokban, itt nincsen semmi”.

Hírdetés

A lap szerint Janet Stetson azt is mondta, a “nagyon laza” együttműködés lényege, hogy a Bard College-on alapképzésben részt vevő hallgatók fél vagy egy évet a CEU-n tölthetnek, ám a BC-re visszatérve tudják csak befejezni a tanulmányaikat, és diplomát is csak ott kaphatnak.

A lap közlése szerint a tanulmányi osztály vezetője úgy tájékoztatta az érdeklődőt, hogy a CEU nem posztgraduális képzéseket kínál a Bard College számára.
Ennek jelentősége, hogy míg a végzett hallgatók számára a posztgraduális kurzusok másoddiplomát adnak, az Erasmushoz hasonló áthallgatással nem lehet elismert végzettséget szerezni – jegyezte meg a Magyar Idők.

A lap idézi Enyedi Zsoltot, a CEU rektorhelyettesét is, aki közölte: a meghirdetett Advanced Certificate Program posztgraduális szakirányú továbbképzésnek minősül, a képzésre csak azok iratkozhatnak be, akik CEU-s vagy BC-s diplomával rendelkeznek, és emellett még fennáll a hallgatói jogviszonyuk a két egyetem valamelyikén.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »