Magyar, francia, belga muzsikusok Brüsszelben

Bemutatkozott a fiatal művészek nemzetközi mobilitásának és vállalkozói készségének fejlesztését célzó, a magyar Mediawave fesztivál részvételével májusban induló 2020 Trubadúrjai (2020 Troubadours) elnevezésű kulturális, zenei program a brüsszeli Balassi Intézetben pénteken.

Vajda Violetta, a Mediawave fesztivál főkoordinátora az MTI-nek nyilatkozva elmondta, hogy a négy ország civil szervezetének részvételével megvalósuló európai zenei együttműködés hidat kíván képezi a művészek és a közönség között az Európát manapság erősen érintő identitásválság közepette. A mély gyökerekkel rendelkező, sokszínű kultúrából, hagyományokból építkező európai világzene ugyanis Európa-szerte mindig is segítette az embereket a túlélésben nehéz politikai helyzetek, válságok, háborúk idején, vagy személyes sorsuk alakulása során.

Hírdetés

“A helyzet nem sokat változott, ezért ismét a zenét hívjuk segítségül” – fogalmazott Vajda Violetta.

A főkoordinátor a bemutató alkalmával elmondta, hogy a kezdeményezés fókuszában Magyarországon, Franciaországban és Belgiumban tervezett nemzetközi etnozenei együttműködések, koncertek, workshopok, továbbá a TroubaTrain elnevezésű, országokat összekötő zenei vonatok állnak. Utóbbiakra május közepén Brüsszel és az észak-franciaországi Lille között lehet felszállni, szeptemberben pedig Budapest és az ukrajnai Lviv között lehet utazni a zenészekkel.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »