Magyar forgóváz futhat a MÁV-vagonok alatt

A sorozatgyártás megkezdésének jeleként 20 jármű számára negyven forgóvázat kíván beszerezni a nemzeti vasúttársaság. A lehetséges beszállítók között tradicionális magyar gyártók is vannak.

A kormány rendelkezett a finanszírozásról, így megkezdődhet a magyar fejlesztésű IC+ kocsik sorozatgyártása a MÁV-Startnál. Elsőként 20, nemzetközi forgalomban használható, akár óránként 200 kilométeres sebességre képes személykocsi gyártását kezdik meg, ezekhez 40 forgóvázat rendel most a magyar vasúttársaság.

A lehetséges beszállítók között van tradicionális magyar gyártó, valamint több olyan multinacionális cég, amelyek hazánkban is rendelkeznek forgóvázgyártó kapacitással. Az IC+ kocsik első két példányához, a jelenleg is futó prototípusokhoz a MÁV-Start első körben a magyar Ganz Motortól kívánt forgóvázat rendelni. Ezt azonban lehetetlenné tette, hogy időközben életbe lépett egy új európai uniós vasúti norma. A Ganz modelljét módosítani kellett volna, amire idő és talán pénz hiányában nem került sor. Így a MÁV-Start prototípusai jelenleg Siemens forgóvázakon futnak. Ha a MÁV-Start kiírja a pályázatot a hordművekre, az említett két gyártón kívül részt vehet a pályázaton két másik nemzetközi járműgyártó.

A Bombardier Transportationnek Mátranovákon működik forgóvázgyártó kapacitása. A FLIRT motorvonatokat szállító Stadler pedig éppen a közelmúltban kezdte meg forgóváz-karbantartó bázisán a gyártást is.

A közbeszerzési eljárás megkezdődött, a részvételi jelentkezések beadási határideje május 5. A vasúti személykocsik gyártása 2017 elején kezdődhet – közölte a vasúttársaság.

A MÁV-Start ajánlatkérőként „IC+ projekt – Forgóváz, fékberendezés és flexball vezeték beszerzésére” címmel, felhívással induló tárgyalásos közbeszerzési eljárást írt ki összesen 40 darab, 200 km/h-s névleges sebességre alkalmas forgóváz, továbbá 20 darab komplett fékberendezés és a mindezekhez szükséges alkatrészcsomagok, szolgáltatások beszerzésére.

A MÁV-Start szakemberei által Szolnokon kifejlesztett vasúti kocsik két prototípusa 2014 októberétől utasforgalmi próbaengedéllyel szállított utasokat, majd 2015 júniusában megkapta a típusengedélyt a hazai és nemzetközi közlekedésre. A prototípusokkal márciusban a Wiener Walzer EuroNight vonatokkal utazók ismerkedhettek, április elejétől pedig Budapest és Hamburg között a Hungária EuroCity vonatpárban szállítanak utasokat. A MÁV-Start, valamint az osztrák és a svájci vasúttársaságok szerint is kedvezőek a prototípusok külföldi üzemeltetése során szerzett tapasztalatok.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »