Magyar fiatal a romániai gyorshajtó rekorder

Romániai rekordnak számító óránkénti 255 kilométeres sebességgel mértek be egy magyar nemzetiségű gépkocsivezetőt hétfőn a Kolozs megyei közlekedésrendészet munkatársai.

A News hírügynökség tájékoztatása szerint a tizennyolc éves fiatalt a Tordát a Kolozsvár közeli Gyaluval összekötő autópályán érte gyorshajtáson a közlekedésrendészet mobil egysége. Sz. Tamás egy Nissan GT-R típusú sportautót vezetett, mégpedig a traffipax adatai szerint 255 kilométeres óránkénti sebességgel.

A News hírügynökség azt is megtudta, hogy a gyorshajtáson ért fiatal mindössze június óta rendelkezik jogosítvánnyal. Igaz, ezt most kilencven napra bevonta a közlekedésrendészet, amely egyúttal 1125 lejes bírságot is kiszabott a sofőrre. Az eddigi gyorshajtási rekord egyébként 246 kilométer/óra volt, amit ugyancsak idén mértek be a román rendőrök.

Sokat elárul egyébként a vétkes járművezető által vezetett sportkocsinak a képességéről, hogy például a 2013-ban piacra dobott Nissan GT-R Nismo teljesítménye 600 lóerő percenkénti 6800-as fordulaton, három másodperc alatt gyorsul 100 km/órás sebességre, kétszázra pedig nyolc másodperc alatt ugrik fel. Egy ilyen gépkocsi ára több tízezer euróra rúg.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »