Magyar diákok fesztiválja Marosvásárhelyen

Magyar diákok fesztiválja Marosvásárhelyen

A Halott Pénz, az Intim Torna Illegál, a Palma Hills, Koszika & The Hotshots, a The Pinwheels és a Bagossy Brothers Company is fellép a május 4–7. között 19. alkalommal szervezendő Marosvásárhelyi Diáknapokon és Diákfesztiválon.

 msdiakn3_b

Magyar diákok, főként egyetemisták veszik birtokba ezeken a napokon a város több helyszínét. A Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség (MMDSZ) és partnerei által szervezett rendezvény mottója: „Valami van a levegőben…”!

„Ez a valami a fiatalság üdítő érzése és hangja, amelyet a sebesen közeledő diáknapok kínál ezüsttálcán. Az évente megrendezett többnapos fesztivál az erdélyi egyetemistaélet egyik alapkövévé vált, tökéletes alkalom az ismerkedésre, barátságos versengésre, ugyanakkor fergeteges bulik színteréül is szolgál. A lassan két évtizedes múlttal rendelkező esemény harmonikusan ötvözi a hagyományokat és a naprakész elemeket” – tájékoztatott a rendezvény sajtóreferense, Bardócz-Veres Zsuzsanna.

A csapatok hagyományos felvonulását és a rendezvény hivatalos megnyitóját május 4-én, szerdán 18 órától tartják a város központjából az orvosis bentlakásokig. Ám egy „tisztességes” fesztiválhoz illően a nulladik napon beindul a buli: kedden gitárest indítja el a diáknapos túrát – tette hozzá a sajtóreferens.

A héten minden nap reggeltől éjszakába nyúlóan zajlik majd a diákélet, a 41 csapat fiú- és lánytagjai különböző sportágakban (labdarúgás, kosárlabda, röplabda, lábtenisz) mérkőznek meg, a döntőket szombaton rendezik a víkendtelepi sportpályákon. Délután az ügyességi és kocsmajátékok, a nagy népszerűségnek örvendő kincskeresés kerül előtérbe, a versenyzők lélekjelenlétükkel és kreativitásukkal is értékes pontokat gyűjthetnek. A pontvadászat a szombati gálával zárul, amelyen a legjobb hat csapat küzd a győzelemért.

A fesztivál mindenik napjára jut egy-egy neves fellépő: szerdán a magyarországi Halott Pénz, csütörtökön a szintén magyarországi Intim Torna Illegál lép színpadra, pénteken a székelyudvarhelyi Palma Hills (ex-Face Today) és a marosvásárhelyi Koszika & The Hotshots koncertezik, szombaton pedig a marosvásárhelyi The Pinwheels és az erdélyi Bagossy Brothers Company gondoskodik a jó hangulatról a Maros-parton, a gokartpályánál felállított színpadon. A koncertek után szabadtéri buli várja az érdeklődőket, ahol DJ-k biztosítják majd a zenét.

A rendezvény bárki számára nyitott, a teljes fesztiválbérlet május 4-éig 50 lejbe, koncertjegyek a helyszínen 15 lejbe (koncertenként) kerülnek, bérleteket elővételben az MMDSZ székházában (Nicolae Grigorescu utca 15/A) lehet beszerezni.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »