Magyar Ateista Társaság

Magyar Ateista Társaság

Nem véletlen, hogy a Magyar Ateista Társaság és Perintáék kiváló viszonyt ápolnak egymással. Mert egyik se az, aminek mondja magát: Perinta Messiásnő nem-kereszténysége persze nyilvánvaló, de az Ateista Társaság se elsősorban ateista.

Milyen ugyanis egy igazi ateista? Hisz abban, hogy nincs természetfeletti, s igyekszik erról másokat is meggyőzni, küölönféle érveket – jellemzően tudományosakat – felhozva. S mindebből kifolyóan küzd a vallásosság társadalmi szerepe ellen is: a keményebb ateisták a vallást egyenesen lelki betegségnek tekintik, s így a betiltását, az ellene való állami harcot követelik, a toleránsabb ateisták meg megelégednek azzal, ha a vallás a 4 fal között marad, azaz csak a közéletből akarják kiűzni.

Ezzel szemben mit is akar az Ateista Társaság? Íme mit írnak ők maguk: “Akiknek elegük van a „keresztény Magyarország” szólamából, az egyházak és az állam összefonódásából, a régimódi kereszténydemokráciából azoknak fel szeretnénk hívni a figyelmét arra a lehetőségre, hogy a népszámláláson vallhatják magukat kifejezetten ateistának, felekezeten kívülinek, vagy megtagadhatják a válaszadást a világnézeti kérdésre.“. 

Hírdetés

Mondjuk képzeljünk el valakit, aki keresztény, ballib, antiorbánista, nem ért egyet a Fidesz egyházpolitikájával, meg eleve semmivel, amit a Fidesz csinál! Az ilyen embert az Ateista Társaság hazugságra akarja rávenni, azaz ne vallja meg hitét, tisztán politikai okokból. Ez kb. olyan, mint hogy húsevő létemre valljam magamat vegetáriánusnak, mert ezzel fel tudom bosszantani a hentest, akit utálok.

A Magyar Ateista Társaság tehát valójában egy ballib szervezet, mely politikai hecckampányt folytat, amihez az ateizmus csak ürügy.

Perintáék egyébként ugyanez: az egyházak bojkottjára szólítanak fel. Politikai okokból. Miközben egy hívő számára az egyháza bojkottja egyben Isten bojkottja is.


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »