Magyar-amerikai hamburger: 5 kavicsot kaptunk bele

Magyar-amerikai hamburger: 5 kavicsot kaptunk bele

Nem éltük túl az amerikaiak elleni hoki-vb-csoportmeccset sem, de lőttünk egy gólt.

Már csak hazánk állt pont nélkül az elit hoki-vb-n, és aligha a péntek délutáni mérkőzés után akartuk megünnepelni történelmi sikerünket. Ötödik csoportellenfelünk az Amerikai Egyesült Államok volt, amely bár a minimálprogramot teljesíti (alig állt továbbjutásra, miután Kanadától és a finnektől is kikapott, csak Fehéroroszországot és a franciákat verte), azért még mindig fényévekkel előttünk jár. Alaposan ki is kaptunk, de szégyenkeznünk nem kell, be is találtunk.

Így történt: köszönhetően a Finnország elleni parádénak, Rich Chernomaz Vay Ádámmal a kapuban küldte jégre válogatottját az USA ellen, ami plusz ösztönzés volt a megint nagy számban kilátogató magyar drukkernek. Hangjuk betöltötte a szentpétervári csarnokot, az USA válogatottja nem is rontott ránk a várt vehemenciával. A harmad derekán Larkinék kettős emberelőnybe kerültek, de amint ez a csoda Finnország ellen is megtörtént, a magyarok önfeláldozó kivetődésekkel hárították el az életveszélyes helyzetek sorát. 0-0-ról folytatódott a játék.

A második harmadot álomszerűen kezdtük, a két Vas, János és Márton tempósan rohant az amerikai kapu felé az első percben, a támadás Sarauer jóvoltából kapuvassal ért véget. Fűzögettünk ezután is egy-két akciót, de az 5. percben emberhátrányba kerültünk, és összeroppantunk: előbb Foligno, majd Hinostroza mattolta a támogatás nélküli Vay Ádámot. A miheztartás végett a harmad vége előtt még a kapáslövések mestere, Larkin is betalált a teljes magyar csapat asszisztálása mellett, idejekorán eldöntve a párharcot. Az utolsó harmadban a becsületgólért kellett harcolnunk. Némi esély volt is rá.

A harmadik 20 perces periódusban azt hihettük, tényleg jól laktak az amerikaiak, a játékrész derekáig megkíméltek minket, majd egy emberelőnyös periódusban ritmust váltottak, és Foligno révén negyedszer is betaláltak. A hajrához közeledve Murphy belőtte az ötödiket, de hogy a szurkolók ne maradjanak két egymást követő mérkőzésen is gól nélkül, egy Sofron-Bartalis összjáték végén előbbi megszerezte a szépítő találatot. 5-1 a vége.

Folytatás Fehéroroszország ellen, szombat délután negyed négykor (magyar idő szerint).


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »