Magyar alpolgármester marad Kolozsváron, metrót és körgyűrűt ígér Boc

Magyar alpolgármester marad Kolozsváron, metrót és körgyűrűt ígér Boc

Magyar alpolgármestere marad Kolozsvárnak az RMDSZ-es Oláh Emese személyében, döntött első rendkívüli ülésén a szerdán megalakult képviselőtestület. Emil Boc régi-új polgármester újabb projekteket és magasabb életszínvonalat ígér.
Az RMDSZ politikusa mellett a Nemzeti Liberális Párt (PNL) által jelölt Dan Ștefan Tarcea is megtarja alpolgármesteri széket. Utóbbi 25, míg Oláh Emese 20 szavazatot kapott a szerda délutáni rendkívüli tanácsülésen.

Hírdetés

Letette a hivatali esküt szerdán délelőtt Kolozsvár régi-új polgármestere, Emil Boc is. Az újraválasztott nemzeti liberális párti elöljáró elmondta: a következő négy évben az infrastrukturális projektek és az életszínvonal emelése képezi a prioritást.

Az új kolozsvári képviselő-testület alakuló ülését a járványügyi helyzet miatt szigorú óvintézkedések közepette tartották, és online közvetítették.

A gyűlésteremben az ülés vezetői mellett csak a hivatalosságok – Mircea Abrudean prefektus, Alin Tișe megyei tanácselnök, a polgármester, a jegyző stb. voltak – a tanácsosok sorra érkeztek eskütételre, majd távoztak is a teremből.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »