Magyar adatok: még mindig van több mint 40 ezer épp koronavírusos beteg

Magyar adatok: még mindig van több mint 40 ezer épp koronavírusos beteg

Még mindig van mintegy 43 ezer ember, aki épp koronavírusos.

Az elmúlt napon 113 új koronavírus-fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 807 322 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 4 krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 948 főre emelkedett.

  • A gyógyultak száma 733 907 fő,
  • az aktív fertőzötteké 43 467.
  • Kórházban 320 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 45-en vannak lélegeztetőgépen.
  • A beoltottak száma 5 375 923 fő, közülük 4 299 073 fő már a második oltását is megkapta.

    A központi tájékoztató oldalon figyelmeztetnek: már Magyarországon is jelen van az indiai (Delta) vírusmutáció, amely a korábbiaknál gyorsabban terjed, kicsit mások a tünetei és ugyanúgy súlyos állapothoz vezethet, mint a többi változat – ezért is fontos a védőoltás felvétele.

    Minden olyan helyen továbbra is kötelező a maszk használata, ahol védettek és nem védettek zárt térben találkozhatnak, így a tömegközlekedés során és az üzletekben történő vásárláskor is kötelező a maszk használata. Fontos a kézfertőtlenítés, a gyakori kézmosás is.

    /* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */ ado.slave('adoceanindexhuokdtbqijve', {myMaster: 'dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47', onServerEmission: function(){document.getElementById("y-adoceanindexhuokdtbqijve").classList.add("uysdfa6ds");}, onServerEmissionEmpty: function(){} });

    Hasznos linkek

    Oltási regisztráció: https://vakcinainfo.gov.hu/regisztracio-oltasra

    A vakcina-regisztráció lekérdezésének elérhetősége: https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/

    Oltásfoglalás: https://www.eeszt.gov.hu/hu/web/guest/covid-oltas-idopontfoglalas

    Probléma a védettségi igazolvánnyal kapcsolatban: bejelenthető a magyarorszag.hu-n az Ügyfélkapun keresztül, vagy személyesen egy kormányablakban.

    A védettségi igazolást tartalmazó, egyelőre tesztüzemben működő, de már – ingyenesen – használható alkalmazásról itt írtunk bővebben.


    Forrás:infostart.hu
    Tovább a cikkre »