Magasról nagyon magasra emelték a koronavírus-járvány globális veszélyének szintjét

Magasról nagyon magasra emelték a koronavírus-járvány globális veszélyének szintjét

Magasról nagyon magasra emelte koronavírus-járvány globális veszélyének szintjét az Egészségügyi Világszervezet (WHO) – közölte pénteken Genfben az ENSZ-szervezet vezérigazgatója.

Tedrosz Adamon Gebrejeszusz szerint aggasztó a megbetegedések és az érintett országok számának növekedése. Péntekig az új koronavírus több mint 83 ezer embert fertőzött meg, és Ázsia, Európa, Amerika után megjelent Afrikában is és immár csaknem hatvan országot érint.     

Michael Ryan, a WHO sürgősségi programjainak igazgatója újságíró Kína példájára hivatkozva újságírók előtt kijelentette, hogy korlátozó intézkedésekkel határozottan meg lehet állítani a járványt.

Kínában, ahol a járvány decemberben elkezdődött, 2791 ember halt meg a kórban. A világ más részén a betegségnek 67 halálos áldozata van a WHO szerint. Az elmúlt 24 órában Nigériában, Dániában, Észtoszágban, Litvániában, Hollandiában, Mexikóban, Fehéroroszországban, Új-Zélandis és Azerbajdzsában is megjelent a vírus.

Hírdetés

Az Európai Unió egészségügyi miniszterei jövő pénteken Brüsszelben tanácskoznak, hogy megvitassák a koronavírussal kapcsolatos intézkedéseket – közölte pénteken az Európai Tanács szóvivője Twitter-oldalán. A miniszterek legutóbb február 13-án találkoztak, és vállalták, hogy összehangolják a járvány elleni erőfeszítéseiket.

Japánban pénteken meghalt jokohamai kikötőben karantén alá vett Diamond Princess egyik utasa, ő a COVID-19 első brit állampolgárságú áldozata – közölte a brit külügyminisztérium. Előzőleg a brit hatóságok azt közölték, hogy az országban 19 megerősített esetet tartanak nyilván.

A mexikói kormány bejelentette pénteken, hogy két, korábban Olaszországban járt férfinél beigazolódott a fertőzés gyanúja. Mindketten egy hétig tartózkodtak február közepén Olaszországban, és feltehetően egy bergamói konferencián fertőződtek meg.

Iránban, ahol péntekre a fertőzöttek száma elérte a 388-at, a halálos áldozatoké pedig a 34-et, újabb rendelkezésig nem ülésezik a parlament – jelentette az állami televízió.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »