Magas rangú ukrán katonákat tartóztattak le

Az ukrajnai Odessza megyében az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU), a rendőrség és a katonai ügyészség alkalmazottai együttműködve letartóztattak két katonát, akik pénzt követeltek a szerződéses szolgálatért cserébe – jelentette az SZBU sajtóosztálya.

A bűnügyi alkalmazottak letartóztatták az Odessza megyében állomásozó katonai egység századparancsnokát és helyettes századparancsnokát. A törvénysértők 26 ezer hrivnyát követeltek egy férfitől, aki az Ukrán Fegyvere Erők soraiban akart szerződéses alapon szolgálatot teljesíteni. A tisztviselők állítólag a szükséges dokumentumok kiállításáért követelték a pénzt – tudatja az RBK-Ukrajina.

A katonákat a 13 ezer hrivnya összegű kenőpénz elfogadása közben tartóztatták le.

Az ügyben tart a vizsgálat.Korábban adtunk hírt arról, hogy Kelet-Ukrajnában harcolt katonától követelt kenőpénzt egy vámos Kárpátalján.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Korrupt erdészeket lepleztek le az SZBU alkalmazottai KárpátaljánÉvtizedekig eltarthat a korrupció felszámolása UkrajnábanBárkit lehallgathat a Nemzeti Korrupcióellenes Iroda UkrajnábanRovatok: KékfényTelepülés: UkrajnaCímkék: korrupció, ukrán hadsereg, ukrán katonák, Ukrajna, ukrajnai hírek, kékfény, bűnügyForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »